Wat is er fijner dan met je gezin of je familie een paar dagen heerlijk weg te gaan. Lekker de boel de boel laten en genieten van elkaar en een mooie omgeving waar veel te doen is. Kom dan naar Ootmarsum-Dinkelland!

Leuk voor een dagje uit

 1. Huis Singraven

  Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het …

 2. Actief Twente

  Actief Twente is de meest complete recreatieverhuurder van Nederland. Groepen van 2 tot 400 …

 3. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een …

 4. Museum Natura Docet

  Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud …

 5. Havezathe het Everloo

  Ervaar het Twentse landleven en Havezathe het Everloo dankzij een bijzondere omgeving, een …

Lekker actief in de natuur

Lekker er even tussenuit. Of dat nu voor een paar dagen is of voor een hele vakantie. Er valt in onze mooie regio Ootmarsum-Dinkelland zoveel te beleven met (jonge) kinderen. En je hoeft echt niet te wachten tot de zomervakantie, want hier is altijd wel iets leuks te doen. Boek een gezellig vakantiehuisje of die ruime plek op een mooie camping. Leg de I-pad aan de kant, doe de telefoon even uit en ga fijn op pad met de kinderen. Je zult versteld staan hoeveel energie je dat gaat geven. En écht, in Ootmarsum-Dinkelland is zoveel te beleven! Is het niet een mooi stukje fietsen in de prachtige natuur met een picknick, dan is het wel een bezoekje aan een museum, het zwembad of een leuke, sportieve activiteit. Laat je inspireren op deze pagina en kijk wat Ootmarsum-Dinkelland voor jouw gezin in petto heeft.

Tips en verhalen voor het hele gezin

 1. Culinair

  Coronaproof Veurn & Ett'n - dineer in je eigen auto!

  geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 2. Accommodaties

  Met de kids op zomervakantie

  geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  9 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  geschreven door Liane
 4. Accommodaties

  Glamping bij Papillon Country Resort

  geschreven door Liane
 5. Binnenkijken bij

  Natura Docet Wonderryck Twente kindvriendelijkste museum van Overijssel

 6. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  geschreven door Vincent
 7. Zien & Doen

  Coronaproof op pad met een bakfiets van Actief Twente

  geschreven door Elke
 8. Doe-tips

  De wonderlijke wereld van Wonderryck

  geschreven door Maudgeniet

Met kinderen op de kaart

Kindvriendelijke evenementen

Speeltuinen

In Ootmarsum-Dinkelland heb je tal van leuke speeltuinen voor kinderen. Zowel binnen- als buitenspeeltuinen, groot en klein. Lekker buiten spelen en je even echt kind voelen. Er is niets fijner voor een kind om leuk met andere kinderen te spelen in een speeltuin of te ravotten in het zand. Bekijk het aanbod in Ootmarsum-Dinkelland.

Speeltuinen in Ootmarsum-Dinkelland

Stoere activiteiten

Wil je eens iets anders en je écht stoer voelen? Reserveer dan een buggycross rit of een scootertocht. Ook een kanotocht op de Dinkel is een hele belevenis. Of heb je al een keer op een trekker gezeten? Nee? Grijp dan nu je kans. Maar ook een middagje naar het buiten- of binnen zwembad voor een frisse duik staat natuurlijk garant voor een leuke tijd!
Bekijk alle activiteiten

Bult Beesten Pad

Speciaal voor kids vanaf 3 jaar: "Bult Beesten Pad" ga op zoek in het wandelbos bij Frans op den Bult naar de plaatjes van dieren die verstopt zijn in het wandelbos. Onderweg zijn er leuke spelletjes en opdrachten. Trucker Frans houdt van dieren en wil jullie ook graag iets leren over dieren. Maar in het wandelbos bij Frans op den Bult lopen geen dieren zoals in de dierentuin. Daarom heeft trucker Frans plaatjes verstopt in het wandelbos en leuke spelletjes en opdrachten bedacht voor onderweg.

Meer info ...

Op pad met Douwe Dabbert

Lekker met het gezin naar buiten? Reserveer nu deze spannende tocht in de bossen bij Het Everloo bij het prachtige natuurgebied Roderveld bij Rossum. Met je magische knapzak op je schouder dapper het donkere bos rondstruinen! Het bos is verstoord door dieren die hier niet thuis horen ... kun jij ze allemaal vinden? Een spannende tocht van ongeveer 2 uur middels een route boekje met diverse leuke opdrachten. Natuurlijk krijg je na afloop lekkere chocolademelk en kun je je eigen marshmallows bakken boven een vuurtje!

Meer info ...

Leuke routes

om samen met je kinderen te ontdekken

Met een ruim aanbod van mooie wandelwegen en goed aangelegde fietspaden kun je zelf kiezen welke afstand je gaat afleggen.