Het dorp Denekamp is omringd door prachtige natuurgebieden en lommerrijke landgoederen. Deze kunt u verkennen door één van de talrijke fiets- of wandelroutes te nemen of relaxed cruisend met de auto. Ontspannen in het decor van het Twentse landschap met haar typische boerderijen, glooiende essen en schilderachtige heidevelden.

Populair in

 1. Tuincentrum Oosterik B.V.

  Tuincentrum Oosterik is het grootste en meest complete tuin- en sfeercentrum in Oost-Nederland. …

 2. Museum Natura Docet

  Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud …

 3. Huis Singraven

  Dit huis met neoclassicistische voorgevel en een toren ligt in een lus van de Dinkel. Het is …

Denekamp Donders mooi

Denekamp

Denekamp, ofwel ’n Doarp zoals het ook al honderden jaren met trots wordt genoemd is omringd door prachtige bossen en natuurgebieden zoals Landgoed Singraven en De Bergvennen. Het is dé plek om de regio Ootmarsum-Dinkelland per fiets of wandelend te ontdekken. Met een gezellig dorpsplein, de 700 jaar oude Sint Nicolaaskerk en het grote aanbod van leuke winkels, vind je hier rust, ruimte en die Twentse gastvrijheid.

Landgoed Singraven

Net iets buiten het centrum van Denekamp ligt het eeuwenoude Landgoed Singraven. Het landgoed is schitterend gelegen langs rivier de Dinkel. Je vindt er vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de watermolen uit 1448. Het is een unieke onderslagmolen met drie raderen. Op gezette tijden draaien de raderen en wordt er hout gezaagd.

Natura Docet

Natura Docet is de Latijnse naam voor 'de natuur onderwijst' Het oudste natuurhistorische museum van Nederland, opgericht in 1911 door Meester Bernink, is nu een modern familiemuseum. Ga op avontuur en verwonder je over de bijzondere collectie opgezette dieren, skeletten en fossielen in de Wonderkamers; van ijsvogel tot zeekrokodil en van dino-ei tot mammoetskelet. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest, ontdek de natuur in 3D en geniet van de mooie museumtuin of op het terras van het tuincafé. In én rondom het museum is ook van alles te beleven.

verhalen & tips over Denekamp

 1. Culinair

  Proef onze streekproducten, de basis van het slow food principe

 2. Culinair

  Heerlijke High Tea, de lekkerste adresjes

  geschreven door Liane
 3. Binnenkijken bij

  Natura Docet Wonderryck Twente kindvriendelijkste museum van Overijssel

 4. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  geschreven door Vincent
 5. Accommodaties

  Glamping bij Papillon Country Resort

  geschreven door Liane
 6. Doe-tips

  De wonderlijke wereld van Wonderryck

  geschreven door Maudgeniet
 7. Doe-tips

  Musea in Ootmarsum en Denekamp

 8. Denekamp

  De locale producten van Denekamp en omgeving

  geschreven door Culinea

Denekamp op de kaart

Leuke routes

in Denekamp en omgeving

Met een groot aanbod van mooi en goed aangelegde fietspaden en wandelwegen kun je in onze regio van alles ontdekken. Het Twents glooiende landschap heeft nog zoveel te ontdekken plekjes waar je toch zeker een keer geweest moet zijn. Hoe mooi is het dan om deze per fiets of al wandelend te ervaren.