Het dorp Denekamp is omringd door prachtige natuurgebieden en lommerrijke landgoederen. Deze kunt u verkennen door één van de talrijke fiets- of wandelroutes te nemen of relaxed cruisend met de auto. Ontspannen in het decor van het Twentse landschap met haar typische boerderijen, glooiende essen en schilderachtige heidevelden.

Populair in

 1. Huis Singraven

  Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het …

 2. VVV Denekamp

  VVV Denekamp is gehuisvest in Museum Natura Docet Wonderryck Twente. In de museumwinkel zijn …

 3. Fox Lodges

  Luxe Lodges tot 12 personen. Een heerlijk ruime vakantiewoning in een unieke omgeving. Kom …

 4. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een …

Donders mooi

Landgoed Singraven

Eeuwenoude gebouwen hebben die specifieke charme, zeker als cultuur en avontuur er voor het oprapen liggen. Denekamp heeft een aantal van deze fijne plekken, met plezier verzekerd voor jong en oud. Zoals huis Singraven op een prachtig landgoed, waar de watermolen in 1448 al draaide en nog steeds hout zaagt (zelfs op bestelling).

Wonderryck Twente

Het oudste natuurhistorische museum van Nederland, mét Funky Forest. Stippel uw eigen ontdekkingstocht uit en pak ook het knusse dorpscentrum mee!

Gezellig dorps

Het mooie aan een dorp zijn de winkeltjes en horeca die u nergens anders treft. Hier stellen de uitbaters en eigenaars nog hun eigen aanbod samen. Zo vindt u in Denekamp bijvoorbeeld een zeer exclusieve sneakercollectie, de enige echte Twente krentenwegge en kunt u tafelen in het voormalige Raadhuis. En hoort u de klokken van de St. Nicolaaskerk? Dan is het tijd om een leuke lunchgelegenheid op te zoeken!

verhalen & tips over Denekamp

 1. Route-tips

  Een Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig veel wandelplezier.

  geschreven door Bertine