Wandelend door de kronkelige straatjes en smalle steegjes van het authentieke Ootmarsum ontdek je de rijke historie. Bewonder de prachtige gevels en historische gebouwen, zoals het Cremershuis en Drostenhuis. Na afl oop van de wandeling is het heerlijk uitrusten op een van de gezellige terrassen. De stad van Koning Othmar zult u niet snel meer vergeten.

Populair in

 1. Natuurgebied Springendal

  De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige …

 2. VVV Ootmarsum

  De VVV locatie Ootmarsum. Voor al uw toeristische vragen in het prachtige stadje Ootmarsum. …

 3. Museum Ton Schulten

  Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke …

 4. Pieck Fijn Patisserie

  Een klein nostalgisch winkeltje in het hartje van Ootmarsum. Pieck Fijn Patisserie is een fijne …

Hét kunststadje van het oosten
Vlinder

Kunst

Kunst is synoniem met Ootmarsum. Dit stadje telt meer exposities dan er uren zijn in een dag. Maar voor de liefhebbers van het goede leven hebben we méér. Pittoreske winkelstraatjes, gezellige cafés en restaurants en leuke belevenissen; u gaat hoe dan ook naar huis met wat moois op zak.

Shoppen

Na een dagje winkelen staat u nooit met lege handen. Het aanbod (merk)kleding, interieur & design en cadeau-items is groot en te vinden op bijzondere locaties. Denk aan een monumentale boerderij, sfeervolle loft of Middeleeuws pandje, waar u galajurken, tweed jasjes, excentrieke schoenen en bijzonder creatieve en stijlvolle interieurs aantreft.

Eten, drinken & slapen

Als toeristische trekpleister hebben we het horecaleven natuurlijk ook piekfijn in orde. Uw inwendige mens juicht bij een bezoekje aan een wijnlokaal, plattelands-proeverij of rustiek restaurantje. Moe geworden van het rondslenteren, kijken en genieten? Gelukkig is het goed slapen in Ootmarsum. Boek uw overnachting(en) in het door u gewenste hotel, B&B of camping, via www.ootmarsum.nl. U zult ‘de stad van Koning Othmar’ niet snel vergeten!

verhalen & tips over Ootmarsum

 1. Doe-tips

  Musea in Ootmarsum en Denekamp

 2. Route-tips

  Een Twents Blokje Om: 300 kilometer aan onmeunig veel wandelplezier.

  geschreven door Bertine
 3. Typisch Twents

  10x Typisch Twentse streekproducten die je moet proeven

  geschreven door Nicoline

Ootmarsum op de kaart