Doe-tips

De leukste gezinsuitjes bij onze oosterburen

Geschreven door

Liane

Leestijd 3 minuten 4154 x bekeken

Net over de grens zijn zoveel mooie dingen te ontdekken...dat maakt een verblijf in Twente nou zo leuk! Je kunt niet alleen in Nederland op ontdekking maar ook in Duitsland...je bent er zo! We zetten een aantal leuke uitjes die je met kinderen kunt bezoeken voor je op een rijtje. Sommige zijn écht ontzettend dichtbij op nog geen 10 minuutjes rijden, voor andere zit je net iets langer in de auto. Maar stuk voor stuk zijn ze echt de moeite waard!

Dierentuin Nordhorn

Met stip op nummer 1 staat de Dierentuin in Nordhorn. Niet alleen omdat het zo dichtbij is (10 minuutjes vanaf Denekamp) maar ook omdat het zo'n heerlijke plek is. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen.

Je kunt echt dichtbij de dieren komen op verschillende plaatsen. Wandel door de volière, aai en knuffel de biggetjes of voer de geitjes bij de kinderboerderij. Er zijn meerdere horeca gelegenheden, en ook fijn is de grote speeltuin in het midden van de dierentuin, waar je lekker kunt zitten en je kroost goed in de gaten kunt houden, super fijn!

Bizon met kalfje
Bizon met kalfje

Kasteel Bentheim in Bad Bentheim

omschrijving
omschrijving
Op 20 minuutjes rijden vanaf Denekamp ligt het plaatsje Bad Bentheim met haar gelijknamige kasteel. Kasteel Bentheim ligt op een rotsformatie en doemt vanuit de verte op... voor je gevoel zit je ver weg op vakantie. Binnen de dikke zandstenen muren ligt een compleet dorp. Met stoere vierkante kruittoren, ronde donjon, imposant poortgebouw, kerk, arsenaal en vorstelijke woonvertrekken. Het kasteel is in de zomermaanden dagelijks geopend. Leuke tip: Ieder jaar vindt in de meivakantie in het slotpark spectaculaire ridderspelen plaats.

Ritterfestspiele
Ritterfestspiele

Rock'n Popmuseum Gronau

omschrijving
omschrijving
Iets verder, op een half uurtje rijden ligt ten oosten van Enschede de plaats Gronau. Hier staat het Rock'n Popmuseum. De naam zegt het al, een museum voor iedereen die muziek luisteren en maken heel erg leuk vindt! Je maakt er een muzikale tijdreis... zet de koptelefoon op en zoek je eigen weg door de muziekgeschiedenis. Van de Beatles, Rolling Stones tot Madonna en alles wat daar tussen zit, luister naar verschillende muziekstijlen en maak zelf muziek! Heel erg leuk voor alle leeftijden!

Rheine: Dierentuin en Saline Gottesgabe

Op 30 minuutjes rijden ligt de plaats Rheine. Hier vind je o.a. een mooie dierentuin, NaturZoo Rheine waar je de dieren van dichtbij kunt beleven. Je ontdekt er tijgers, zeldzame lippenberen, zeehonden en nog zo’n 1000 andere dieren. Maak een wandeling tussen de waggelende pinguins, kangoeroes, watervogels en natuurlijk de apen in Duitslands eerste Apenwoud. Net buiten de dierentuin zie je een merkwaardig bouwwerk...de saline.

Saline Gottesgabe
Saline Gottesgabe

Wat je ziet zijn gerenoveerde gebouwen van de Saline Gottesgabe. Deze installatie diende ervoor om zout te winnen. De takken sleedoornhout werden compact op elkaar gestapeld en het zoute water druppelde van twijg tot twijg naar beneden. Door inwerking van zon en wind verdampte een deel van het water en daardoor steeg het zoutgehalte.

Zomerrodelbaan en sprookjesbos Ibbenbüren

Op ca. 40 minuten oostwaarts op de A1 kom je uit bij Ibbenbüren. Pure nostalgie! De rodelbaan in Ibbenbüren is de oudste (1926!), nog bestaande zomerrodelbaan van Duitsland en heeft een ware cultstatus. Wie geniet er nu niet van om met hoge snelheid van de helling af te suizen...dit wordt nog steeds gedaan met diezelfde houten sleetjes. En wat dacht je van een heus sprookjesbos met kasteeltjes, heksen en sprekende dieren. Het nostalgische attractiepark is een geweldig uitje voor het hele gezin. Lekker actief sleeën, spelen in het bos en picknicken in de feeërieke sfeer van dit kleine pretpark. Het gaat gelukkig allemaal niet zo hard in het nostalgische park en het is daarom dus ook uitermate geschikt voor de allerkleinsten.

zomerrodelbaan
zomerrodelbaan

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Liane

10% korting

Special

10% korting op entreeprijs

Tierpark Nordhorn

Beleef een grandioze familiedag in Tierpark Nordhorn. Knip de bon uit ons magazine GASTVRIJ 2024 en ontvang direct 10% korting op de entreeprijs.

VVV Denekamp, Denekamp

13,90 per volwassene

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. In het spoor van Van Ruisdael en Hobbema Ootmarsum vastleggen

 2. Doe-tips

  Koningsdag in Dinkelland, vrijmarkt, muziek en meer

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  15 x Doe tips voor een onvergetelijke Meivakantie

  Geschreven door Denise
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter