Net buiten het dorp vind je Het Stift, een eeuwenoud dorpsgezicht met als middelpunt een beeldschoon kerkje. Ooit woonden hier ongehuwde adellijke dames, maar tegenwoordig is het een gewilde trouwlocatie. Op deze locatie vindt elk jaar in de zomerperiode het Stiftfestival plaats, met kleinschalige klassieke concerten, onder de muzikale leiding van de internationaal bekende violist Daniel Rowland, die hier op Het Stift is opgegroeid. Vlakbij het dorp Rossum ligt havezate Het Everloo, een oude ridderhofstede uit 1200… zeker een bezoekje waard.

Populair in Saasveld-Weerselo

  1. Weerselose Markt

    De Weerselose markt is een bijzondere markt en uitgegroeid tot een begrip in Oost-Nederland. …

  2. Het Stift

    Het Stift in Weerselo (Twente, Dinkelland, Overijssel) is een eeuwenoude beschermd dorpsgezicht. …

Blaadje

Weerselose Markt

Hoe trekt een dorpje met zo’n 3000 zielen elke week duizenden bezoekers? Nou, in Weerselo weten ze hoe je een markt neerzet. Op 2,5 hectare vindt u een mix van vintage, tweedehands en nieuwe spullen, aangevuld met allerlei verswaren.

Het Stift

Voor een hapje en drankje kunt u in de kleine dorpskern terecht. Dat zit goed, na een paar uur rondstruinen! Of bezoek restaurant de Stiftsjuffer op Het Stift. Een eeuwenoud dorpsgezicht met als middelpunt een beeldschoon kerkje. Ooit woonden hier ongehuwde adellijke dames, maar tegenwoordig is het een gewilde trouwlocatie. Op deze en andere locatie(s) vindt elk jaar ook het Stiftfestival plaats; kleinschalige klassieke concerten, onder muzikale leiding van de internationaal bekende violist Daniel Rowland, die hier op Het Stift is opgegroeid.

Door naar Deurningen

Zijn er kinderen of groene vingers in uw gezelschap? Ga dan door naar Deurningen, waar u aan één weg twee ontdekkingen doet: Landgoed Kaamps (kaasmakerij, brasserie, winkeltje, speelplek en koeien kijken) en Tuincentrum Borghuis (o.a. planten en interieur en meer).

Weerselo op de kaart