Zien & Doen

Op pad met een bakfiets van Actief Twente

Geschreven door

Elke

Leestijd 4 minuten 3772 x bekeken

Een leuke tip voor deze zomer. Maak kennis met één van de vele voertuigen van Actief Twente in Beuningen. Volop genieten van de omgeving en alle leuke adresjes die je onderweg tegenkomt.

Op een prachtige zonnige dag huurden wij bij Actief Twente een elektrische bakfiets en een elektrische fiets. Actief Twente heeft uiteraard nog veel meer voertuigen te huur zoals scooters, choppers, loopfietsen en kano's.

Bakfiets Actief Twente
Bakfiets Actief Twente

Bij aankomst waren de corona maatregelen goed zichtbaar, van drukte was ook geen sprake omdat ze de starttijden goed verdelen en ook het parkeren was prima geregeld.

We werden hartelijk ontvangen en na een korte uitleg konden we op pad. Wij kozen de route Lutterzand-Duitsland en de GPS die we op het stuur konden monteren wees ons de weg. De twee kinderen van 3 en 5 jaar pasten perfect naast elkaar in de bakfiets en konden alles goed zien.

Coronamaatregelen
Coronamaatregelen

De wind in onze haren. De zon op ons gezicht. Zoevend op de elektrische bakfiets…door het mooie Twentse landschap.

Vanuit Beuningen ging de route door natuurgebied het Lutterzand over een mooi aangelegd fietspad waar het heerlijk fietsen was door de bossen en de afwisselende omgeving. Onderweg maakten we een stop op de Nederlands-Duitse grens waar voor de kinderen ook een leuk klimtoestel is. Hier staan ook meerdere bankjes om te picknicken.

Duits-Nederlandse grens in Lutterzand
Duits-Nederlandse grens in Lutterzand

Daarna vervolgden we de route om verder Duitsland in te gaan, de tocht ging over brede wegen/fietspaden hiermee ideaal voor de bakfiets. Onderweg was er weinig autoverkeer dus we konden mooi naast elkaar blijven fietsen. In de wijd gestrekte velden in dit gebied maak je een grote kans om reeën te spotten. Wij kwamen er deze middag twee "tegen".

De route kwam Nederland weer binnen aan de kant van de Vrijdijk in Beuningen. De Vrijdijk was ooit een strook niemandsland tussen Nederland en Duitsland, maar werd uiteindelijk aan Nederland toebedeeld. Hier kun je nog een commiezenhut bekijken vanuit de smokkeltijd.

Commiezenhut
Commiezenhut

Het Beuninger Achterveld is een prachtig natuurgebied waar in het najaar de heide heel mooi in bloei staat.

Beuninger Achterveld
Beuninger Achterveld

De volgende stop was bij Schaapskooi Stroothuizen hier is een leuke speeltuin, toen wij er waren was de horecagelegenheid om iets te drinken of een ijsje te eten vanwege Corona nog gesloten (tot 1 juli nog gesloten).

Schaapskooi Stroothuizen
Schaapskooi Stroothuizen

Vervolgens ging de route over het prachtige landgoed Hakenberg, één van onze favoriete plekken in de gemeente Losser. Het heeft een on-Nederlands landschap waar je je even in het buitenland waant.

Als laatste maakten we ook nog een stop bij de Pipokeet. Een rustpunt waar je zelf je koffie/fris/cake etc. kunt pakken en het geld in een bakje kunt doen of per internetbankieren kunt overmaken.

Pipokeet
Pipokeet

Op de terugweg kwamen we nog langs een prachtig verzorgde Mariakapel in Beuningen, waar je op het picknickbankje nog even een stop kunt houden.

Onderweg kom je ook diverse horecagelegenheden tegen voor een stop zoals Paviljoen Lutterzand, waar de kinderen heerlijk in de speeltuin kunnen spelen. Bij Buitenplaats Florilympha is er de mogelijkheid om midgetgolf te spelen en ook is er een mooi aangelegd terras. Op zowel de heen- als terugweg kwamen we langs restaurant 't Sterrebos waar ook een kleine speeltuin bij is en waar je vanaf het vernieuwde terras de kinderen goed in de gaten kunt houden. Alle drie de locaties zijn kindvriendelijke horecagelegenheden.

Speeltuin Paviljoen Lutterzand
Speeltuin Paviljoen Lutterzand

In totaal hebben we ruim 40 kilometer gefietst, echter heb je dit niet in de gaten door de elektrisch fietsen (heerlijk licht fietsen), het afwisselende landschap, de bezienswaardigheden onderweg en de diverse mogelijkheden voor een stop. Doordat de kinderen in de bakfiets zitten en niet achterop hebben ze onderweg genoeg te kijken.

Al met al een geslaagde dag, lekker de hele dag buiten en voor de kinderen onderweg veel vertier.

Wij gaan deze zomer nog een keer met de bakfiets op pad maar dan de richting de zuidelijke kant van de gemeente Losser.

Vrijdijk
Vrijdijk

Klopkeshoes
Klopkeshoes

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Elke

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Slaaptijd!

  9x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

  Geschreven door Nicoline
 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter