Op de fiets door het prachtige grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Het fietspad langs het Almelo-Nordhornkanaal vormt de rode draad van de Alte KanalAllee Naturtour...de route legt de connectie tussen het verleden en nu. Zo fiets je langs een nostalgisch douanehuisje, een 18e -eeuws turfschip en Nederlands oudste aquaduct. Het pad voert langs toeristische trekpleisters als landgoed Singraven en de Vechtesee bij Nordhorn.
Langs water. Door natuur. Zonder grenzen

De Alte Kanalallee volgt voor een deel het nieuwe verdubbelde fietspad, langs het Kanaal Almelo-Nordhorn dat rond 1900 gegraven werd voor de Twentse textielindustrie...onderweg zijn tal van bezienswaardigheden te bezoeken of je kunt even uitrusten op een kanosteiger of een fluisterbootje huren. Dat laatste kan overigens alleen aan de Duitse kant. In Nederland loopt het pad dwars door een bijzonder natuurgebied en mag je er vanwege de bijzondere flora en fauna niet varen. Maar daar krijg je prachtige natuur voor terug.

FIETSROUTE ALTE KANALALLEE

De route is tevens als fietsarrangement te boeken. Inclusief huur e-bike, koffie/thee en krentenwegge en ijsje bij de IJskuip BOEK ARRANGEMENT € 38,50 p.p.

verhalen & tips over Alte Kanalallee

 1. Doe-tips

  De langste vijver van Twente!

 2. Doe-tips

  Bezienswaardigheden langs de Alte Kanalallee naturtour

  geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Glamping bij Papillon Country Resort

  geschreven door Liane

Alte Kanalallee op de kaart

Evenementen langs Kanalallee Route

Alte Kanalallee tour

Op de fiets door het prachtige grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Het fietspad langs het Almelo-Nordhornkanaal vormt de rode draad van de Alte KanalAllee Naturtour...de route legt de connectie tussen het verleden en nu.

Stadt Nordhorn

De gezellige stad Nordhorn nodigt uit om lekker rond te slenteren. En als je dan toch in Waterstad Nordhorn bent, dan is het leuk om de stad ook vanaf het water te verkennen. Het is mogelijk om een kano of waterfiets te huren, maar je kunt ook op de rondvaartboot stappen...lees meer

Fietsen langs het Almelo-Nordhornkanaal
Fiets

bekijk de fietsroute

De route is 44 kilometer lang. Je fietst door de prachtige grensstreek langs het kanaal dat Nederland en Duitsland met elkaar verbindt.

Handige tips tijdens je Alte Kanalallee Naturtour

 1. 10% korting op entreeprijs

  10% korting
  10% korting op entreeprijs

  Beleef een grandioze familiedag in Tierpark Nordhorn. Knip de bon uit ons magazine GASTVRIJ 2024 en ontvang direct 10% korting op de entreeprijs.

  1. VVV Denekamp
  2. 13,90 per volwassene
 2. Actief Twente

  Actief Twente

  Actief Twente is gespecialiseerd in alles wat beweegt voor de actieve bezoeker van het mooie Twente. Ze bieden verhuur van e-choppers, loopfietsen, scooters, fietsen, kano's, solex, Tuk Tuk, Fat Max en nog veel meer!

  1. Actief Twente
  2. 25,00 - 75,00 per persoon (de prijs is afhankelijk van keuze voertuig)