1. 0/9
  '

  Typisch Twents

  9x Typisch Twentse streekproducten die je moet proeven.

  Geschreven door

  Nicoline

  In Twente houden we van lekker lang eten met (h)eerlijke streekproducten. Denk daarbij aan rundvlees van koeien met een goed leven, die gezonde voeding krijgen en zo min mogelijk worden blootgesteld aan stress. Biologische groentes die liefdevol verzorgd en waarbij zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. En de Twentse wijnen die op zorgboerderijen worden gefabriceerd. Ga jij straks naar huis met een tas vol Twentse lekkernijen? Bekijk dan snel onze toppers.

  Bekijk hier alle streekproducten

 2. 9/9

  9.

  De mooiste aardbeien van De Manderveense Aarbei

  Je hebt vast wel eens aardbeien gekocht in de supermarkt. Thuisgekomen blijkt er amper smaak aan te zitten. Dat zal je met de Manderveense Aardbei niet overkomen. Van mei t/m september kan je je eigen aardbeien, frambozen en bramen plukken. Een feest voor groot en klein, waarbij kleinste kinderen de geplukte vruchten meestal meteen opeten.

 3. 8/9

  8.

  Meer dan 450 smaken ijs in Nutter

  IJs gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten, vind je bij IJsboerderij Bölte in Nutter. Sinds 1997 maakt eigenaar Frans zijn eigen ijs van de streekproducten van zijn omliggende buren. Bijvoorbeeld de aardbeien van de nabij gelegen aardbeiboerderij.

 4. 7/9

  7.

  Blauwe bessen hemel in Vriezenveen

  Vanaf 15 juni kun je ze zelf plukken bij de blauwe bessenkwekerij De Greftenhoeve in Vriezenveen. Naast de blauwe bessen, kun je ook rode bessen en kruisbessen plukken. Moe van het plukken? Rust lekker uit in de schaduw op het boerenerf, onder de oude eikenboom met een kopje koffie en een stuk zelfgemaakte blauwe bessenvlaai.

 5. 6/9

  6.

  Twentse mozzarella, gewoon uit Denekamp

  Het blijft een rare gewaarwording: mozzarella uit Twente. Maar als je het eenmaal geprobeerd hebt, ben je om. De lekkerste mozzarella komt niet uit Italië, maar uit Twente! Boer Alfons melkt elke dag twee buffels. Van deze buffelmelk maakt Gennaro, een echte Italiaanse vakman, dagelijks verse buffelmozzarella.

 6. 5/9

  5.

  Du pain, du vin, de Twente

  Wijngaard Hof van Twente in Bentelo produceert al sinds 2000 eigen wijnen. Ilse en Roelof Visscher leiden je graag rond over de wijngaard en door de wijnkelders. Waarna je uiteraard zelf de heerlijke wijnen kunt proeven in het proeflokaal.

 7. 4/9

  4.

  De leukste markt van Twente

  Hoe leuk het ook is om alle boerderijwinkels in de regio langs te gaan, het is een behoorlijk intensieve klus. Daarom kun je elke eerste zaterdag van de maand naar de Streekmarkt Twentein Delden. Op het idyllische pleintje naast de Blasiuskerk, vind je de streekmarkt die de sfeer oproept van een marktje in een Frans boerendorp.

 8. 3/9

  3.

  Wit goud uit Bentelo

  Op meer dan 4 hectare grond worden in Bentelo de lekkerste asperges verbouwd bij Asperge Slaghekke. Met veel zorg, worden de mooiste asperges geselecteerd en vers verkocht in de winkels in Bentelo en Enschede. Ben je benieuwd hoe dat nou gaat, asperges verbouwen? Bij Asperge Bentelo kun je een afspraak maken voor een excursie.

 9. 2/9

  2.

  De koeien van Jelle

  Jelle Hidma had een jongensdroom en dat was boer worden . In 2014 maakte hij deze droom waar en gooide hij het roer radicaal om. Zijn Lankvelder koeien kunnen het hele jaar buiten blijven en geven een bijzonder lekker vlees. Jelle verzorgt met veel zorg en liefde zijn koeien . Zo grazen zijn koeien op kruidenrijke natuurweides en worden ze niet bijgevoerd met krachtvoer.

 10. 1/9

  1.

  Shiitake, de oosterse paddenstoel

  Toen in 2007 de familie Masselink uit Tilligte, hun pluimveebedrijf niet verder kon uitbreiden, gooiden ze het roer volledig om. Ze besloten om shiitake paddenstoelen te gaan kweken. Zo ontstond Shiitake Masselink. Ze delen hun liefde voor deze lekkere paddenstoel met vele geneeskrachtige werkingen graag met een groter publiek.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem

Dorpsstraat 7
7635NA Lattrop
0541-221392

€ 42,50 per persoon

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  10 x Doe tips voor een onvergetelijke Meivakantie

  Geschreven door Denise
 2. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane
 3. Denekamp

  Als een stoomtram door Twente

 4. Accommodaties

  Boek nu een van onze luxe 5 sterren campings!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter