Doe-tips

Culinaire rit door het prachtige coulisselandschap

Leestijd 4 minuten 2653 x bekeken

Vorige week was het zover! Samen met mijn collega Sylvia mochten we op uitnodiging van Nostalgische Rijden meetoeren met Veur’n & Ett’n in hun authentieke dubbeldekker. Wat hebben we genoten. Alleen het ritje was al een hele belevenis op zich. En dan ook nog eens in z’n fantastische dubbeldekker, dat maakte het uitje wel helemaal compleet. Het vertrek was om 16.00 uur vanaf de Molenstraat in Ootmarsum. Het voelde een beetje als een schoolreisje van vroeger. Beetje kriebels in de buik van wat zou komen. Ondanks dat je wist dat het natuurlijk superleuk zou worden!

Samen met een aantal collega ondernemers uit de omliggende plaatsen werden we gastvrij ontvangen door Christel Demmer van restaurant de Witte Hoeve en de bus-chauffeurs Henk en Christiaan. De dubbeldekker bracht ons over prachtige landweggetjes door het glooiende coulisselandschap van Ootmarsum via Tilligte naar restaurant Fox in Denekamp. Hier kregen we ons eerste gerechtje. Een heerlijke amuse met een tartaartje van ossenworst met crostini en huisgemaakte piccalilly. Dit was nog maar het begin! En dat smaakte al snel naar meer!

Italiaans tintje

Met z’n allen weer de dubbeldekker in en de rit werd voortgezet. Nu richting Lattrop naar Gasterij De Smid. Hier kregen we een heerlijk voorgerecht geserveerd in de bus. Een bruchette, dat is een op kolen geroosterd Italiaans brood, met tomaat, verse basilicum, rode ui, balsamicosiroop, knoflook, zeezout en oregano. Een streling voor je tong en heel even waan je je in Italië! Maar als de bus weer vaart maakt en je nog nagenietend van het voorgerecht naar buiten kijkt, weet je dat je nog in Nederland bent. De akkers, houtwallen, koeien en boerderijen komen voorbij. In een flits zien we nog hoe een haas door een weiland op zoek is naar beschutting. Twente is zo mooi, zo puur en zo natuurlijk. Dat besef je als echte Twentenaren niet dagelijks, maar zeker wel tijdens zo’n culinaire toer in een dubbeldekker!

Romig soepje

Van Lattrop rijden we via Oud-Ootmarsum via kronkelende binnenweggetjes door het essenlandschap naar restaurant De Witte Hoeve in Vasse. Buiten staat het personeel ons al op te wachten met een heerlijke romige tomatensoep met tomatenconcassé , gehaktballetjes en stokbrood met kruidenboter. We zijn halverwege het programma, onze magen knorren nu niet meer en we zijn heel benieuwd wat het verdere culinaire programma zal brengen. Tot nu toe is het één groot feest en genieten we volop!

Hollands hoofdgerecht

Van Vasse rijden we door richting Reutum en dan naar Fleringen. Aangekomen in Albergen krijgen we in bij Café-Restaurant Morshuis een oerhollands hoofdgerecht geserveerd in de bus. Verse Hollandse asperges met een aardappelcrème, Twentse achterham, botersaus met een strooisel van gekookt ei en bieslook. En wat maakt Hollandse asperges helemaal compleet? Juist, een goed glas droge witte wijn! De dubbeldekkerbus is voorzien van een heuse bar en serveert de twee witte wijn bij ons aan tafel. Wat worden we vanavond in de watten gelegd! Al rijdend naar ons volgende adres genieten wij van deze culinaire maaltijd en ons lekkere wijntje.

Goed gespiesd

Via Albergen wordt de tocht voorgezet richting Bistro Party Kampkuiper in Harbrinkhoek. Op het terras worden ons tasjes met het hoofdgerecht aangeboden. Onze nieuwsgierigheid wordt getriggerd en al voordat we in de bus zitten hebben we natuurlijk al stiekem gekeken waar we nu weer mee verrast gaan worden. Het zijn gewokte noodles met een spies van malse gemarineerde kip. Om je vingers erbij af te likken … wat heerlijk!

Heerlijke hangop

Als we denken dat we nu wel alle gerechten hebben gehad, dan hebben we het mis! En eerlijk gezegd houden we uiteraard een plekje over voor het toetje. Dat is maar goed ook, want bij Bistro de Kruidentuin in Geesteren worden we verblijd met een smaakvol, fris toetje, een vanille hangop van Griekse yoghurt met rood zomerfruit! Een perfecte afsluiting van deze culinaire rit door Twente.

Nagenieten

Als blijk van waardering en als klein bedankje wordt er voor de gastvrouw spontaan een vers, kleurrijk en rijkgeurend veldboeket geplukt. En natuurlijk wordt er met de ‘pet’ rondgegaan voor de twee enthousiaste chauffeurs. Moe, verzadigd, maar zeker voldaan stappen we om 20.00 uur weer uit de dubbeldekker en wandelen we nog even door de pittoreske straatjes van het kunststadje Ootmarsum. Even de beentjes strekken en nagenieten van deze prachtige avond die we zeker zullen aanbevelen bij onze gasten.

Karin & Sylvia

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. In het spoor van Van Ruisdael en Hobbema Ootmarsum vastleggen

 2. Doe-tips

  Koningsdag in Dinkelland, vrijmarkt, muziek en meer

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  15 x Doe tips voor een onvergetelijke Meivakantie

  Geschreven door Denise
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter