Doe-tips

Moeder-dochter uitjes in Twente; een paar leuke ideeën

Leestijd 4 minuten 8894 x bekeken

Hebben jij en je moeder of jij en je dochter een leuk moeder-dochter uitje in het verschiet? Is het een uitje dat zich elk jaar herhaalt of een traditie die nog geboren moet worden? Hoe dan ook is op stap gaan met je moeder of met je dochter een bijzonder iets, al is het de 7e keer. Tijdens zo’n dagje of weekendje weg met z’n twee neem je de tijd om samen bij te kletsen, om te vertellen hoe het met je gaat en om te luisteren. Je neemt de tijd om lekker te eten, cultuur op te snuiven en om jezelf en je moeder (of dochter) te verwennen, want dat hebben jullie verdiend.

In Twente laten we ons niet opjagen. En doen we dingen lekker op ons eigen tempo. De perfecte regio voor jullie gezamenlijke moeder-dochter verwenuitje zou je zeggen. Keuze genoeg. Twente biedt namelijk heel veel opties. Denk aan een moeder en dochter beauty arrangement, een moeder-dochter weekendje weg of een ander passend moeder-dochter uitje helemaal naar jullie wens. Ik zocht de leukste moeder-dochter uitjes bij elkaar in Noordoost-Twente én in Enschede.

Moeder-dochter uitje in Noordoost-Twente

Struinen door Ootmarsum, hét kunststadje van Oost-Holland, is een perfect moeder-dochter uitje. Ootmarsum heeft zo veel te bieden voor jong én oud. Van gezellige terrasjes, leuke winkeltjes tot unieke en prachtige galerieën. Een bezoek aan Galerie Chez-Moi Ton Schulten mag dan ook niet ontbreken. Deze galerie heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een trefpunt van liefhebbers van hedendaagse kunst. Uiteraard met het werk van Ton Schulten zelf.

Museum Ton Schulten
Museum Ton Schulten
Hebben jullie dezelfde interesses en willen jullie altijd meer weten? Zoals meer weten over Twente? Ook in Ootmarsum ligt het Openluchtmuseum Ootmarsum en dit museum geeft een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden.

Enthousiast geraakt over ‘ons’ Twente en heb je na je bezoek aan het Openluchttheater nog tijd over? Bij de Herterij Twente in Geesteren kun je kennismaken met meer “magische” aspecten van het Twentse platteland. Kom hier bij met een heerlijke high tea en loop dan ook even het winkeltje van Herterij Twente binnen. Hier vind je verschillende artikelen in landelijke stijl én echt Twents edelhertenvlees. Leuk om mee te nemen voor thuis.

Een weekendje weg in Noordoost-Twente

Geen zin om ’s avonds naar huis te gaan? Of lag het al in de planning om er een weekendje weg van te maken? Ik heb twee fijne hotels in de buurt voor je verzamelt. Parkhotel de Wiemsel, waar je natuur, rust en ontspanning vindt. Maar ook de perfecte ingrediënten voor een moeder-dochter verwen- en beautydag. Denk binnen & buitenzwembaden, Spa & Wellness, een gastronomisch restaurant en een kunstgalerie. Dat is toch genieten? Dit hotel is idyllisch gelegen aan de rand van Ootmarsum.

Parkhotel de Wiemsel
Parkhotel de Wiemsel

Moeder-dochter uitje in Enschede

Enschede is de grootste stad in de regio Twente en heeft een bruisende binnenstad met een groot aanbod aan winkels, culturele voorzieningen en horeca. Hoe fijn is het om samen met je moeder of samen met je dochter deze stad te ontdekken? Ga samen shoppen, pak een film, ga uit eten en geniet van een wijntje op één van de terrassen op de Oude Markt.

Enschede, Oude Markt
Enschede, Oude Markt

Het is ook de moeite waard om Cultuurpark Roombeek, dat cultuur en natuur op een prachtige manier met elkaar verenigt, te bezoeken op zo’n 12 minuten lopen vanaf het centrum. Hier ontdek je onder andere het verhaal van de vuurwerkramp op 13 mei 2000. In de wijk het Roombeek staat ook de Museumfabriek, een modern museum met onder andere een uitgebreide natuur- en textielcollectie.

Loop je terug naar het centrum dan kom je langs het Rijksmuseum Twenthe, het museum van de verbeelding. Met wisselende tentoonstellingen en een grote collectie oude-, moderne- en hedendaagse kunst.

Ook echt een aanrader na een ochtendje drukte in de binnenstad is een bezoek aan de mooiste synagoge van Nederland. Reserveer een rondleiding door deze unieke synagoge. Dit is echt een interessante en leerzame belevenis waarbij jullie veel meer te weten komen over de bijzondere geschiedenis en wetenswaardigheden van dit gebouw.

Samen een paar daagjes naar Enschede

Moe geworden van alle indrukken? Dan wil je toch niet meer naar huis? Boek een kamer in het Intercity Hotel in hartje Enschede, ca. 350 meter vanaf het station. Iets meer rust? Boek dan een kamer in Fletcher Hotel-Restaurant De Broeierd-Enschede, gelegen aan de rand van de stad. Handig, hier huur je fietsen en dan ben je zo in de binnenstad.

Roombeek, Enschede
Roombeek, Enschede

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Midweek onthaasten in Twente

Verrassend Logeren

Op zoek naar rust en even onthaasten? Dan is deze accommodatie de perfecte uitvalsbasis in de regio Twente. Mogelijkheden te over voor fiets- en wandelroutes in de uitgestrekte bossen en heidevelden van het grensgebied tussen Nederland en Duitsland.

Verrassend Logeren, Twente

399,00 per persoon

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. In het spoor van Van Ruisdael en Hobbema Ootmarsum vastleggen

 2. Doe-tips

  Koningsdag in Dinkelland, vrijmarkt, muziek en meer

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  15 x Doe tips voor een onvergetelijke Meivakantie

  Geschreven door Denise
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter