Atelier & Galerie Annemiek Punt

Al 40 jaar glaskunst van het hoogste niveau! Maak kennis met Annemiek Punt. Annemiek is glaskunstenaar, meesterglazenier, kunstschilder en bovenal: zichzelf… Een vernieuwer met een ontembare scheppingsdrang.

‘Annemiek Punt schildert met licht dat tot leven wordt gebracht in glas. Binnen haar eigen vormentaal komt ze steeds tot verrassende, sprankelende en aansprekende werken.’- Piet Augustijn, conservator hedendaagse kunst Gorcums Museum, Gorinchem.

In de galerie van Annemiek Punt in Ootmarsum word je direct gegrepen door haar kunstwerken. De intense kleuren, de fraai gevormde objecten onder meer vervat in een wandobject, schaal of glas-in-loodraam vormen een prachtig decor waar het werk van Annemiek Punt de bezoekers volop laat genieten. Deze beeldende kunstenaar heeft het werken met glas verheven tot ware kunst van een bijzonder hoog niveau. In haar 40-jarig kunstenaarschap heeft Annemiek meer dan 90 grootse, monumentale glaskunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Ze wordt gezien als dé grondlegger van de experimentele glaskunst in Nederland.


BEELDENTUIN

In onze private beeldentuin staan meerdere grootse kunstwerken te pronken. We kunnen niet wachten om te ervaren wat het licht van alle seizoenen gaat doen. Onderweg naar het zonnige voorjaar werden we nog even verrast door een compleet witte wereld. Wat een bijzonder kleurenspel... Hier worden we blij van!

Sinds 1994 is het atelier van Annemiek Punt gevestigd in een voormalig kindertehuis naast het klooster. Daar hangt aan het plafond het ontwerp op ware grootte van het raam in de Nieuwe Kerk in Delft. Het beroemde gebrandschilderde raam is door Annemiek in dit glas-in-loodatelier vervaardigd, evenals vele andere monumentale kunstwerken. 

We laten u graag kennismaken met de glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt, in onze galerie in Ootmarsum.

Atelier Galerie Annemiek Punt
Kloosterstraat 5
7631GA Ootmarsum
Tel.: 0541 – 29 32 45

www.annemiekpunt.nl
Facebook
Instagram

ANNEMIEK PUNT SCHRIJFT GESCHIEDENIS IN SURINAME Annemiek exposeerde haar kunstwerken vorige maand in Paramaribo. Tijdens de tentoonstelling ‘Schitterend Glas’ zijn kunstwerken gepresenteerd van Annemiek en van bevriend Surinaams beeldend kunstenaar George Struikelblok. Na een drukbezochte opening kreeg de expositie veel aandacht in de landelijke Surinaamse media. Dagbladen, talkshows, het landelijke journaal en het jeugdjournaal vertoonden items over Annemieks introductie van glaskunst in Suriname. Ook werd de film 'Beeldend Licht' vertoond in de grootste bioscoop van Paramaribo.

Of bekijk de website www.annemiekpunt.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 13:00 - 17:00
donderdag 13:00 - 17:00
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag gesloten

contactinformatie

voorzieningen

  • Cultuur
  • Erfgoed
Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Drempelvrij
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter