Springendalroute 43/53 km

Fietsend door het Springendal ontdek je het kleinschalige Twentse landschap. Laat je meevoeren langs houtwallen, akkers en kabbelende beekjes. Fiets langs heidevelden, oude bossen en ontdek de karakteristieke stijl van de Twentse huizen en schuren.

Route downloaden Bestellen via de webshop

De boerenlandsfeer van vroeger beleef je het best in Nationaal Landschap Noordoost-Twente, boven Ootmarsum. Daar ligt ook dé trots van Twente: het Springendal. Dit landgoed is op en top romantisch met schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beken tussen bos en boerderijen.

Rond 1920 werd het Springendal aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken. De middeleeuwse essen (bolakkers die door bemesting steeds hoger werden) zijn, vriendelijk omzoomd door bomen, opgenomen in het geheel. Het springendal heeft een structuur van lanen en van water. Naast de monumentale Mosbeeklaan waarop een aantal zijlanen uitkomen wordt het karakter van het landgoed bepaald door bronnen en beken. Opborrelend water vormt een drietal vijvers, die op hun beurt de Springendalsebeek voeden.

contactinformatie

 

Markt 9
7631BW Ootmarsum/Denekamp

0541-291214

voorzieningen

Type route
  • Recreatief fietsen

prijzen

€ 2,00 Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter