1. Culinair

  Proef onze streekproducten, de basis van het slow food principe

  Je wilt iets bijzonders, iets dat eerlijk is, ambachtelijk en puur! Dat is het Slow Food principe; het eten moet goed smaken en geproduceerd zijn zonder schade aan leefomgeving en dierenwelzijn. In Ootmarsum-Dinkelland vind je tal van dit soort (h)eerlijke adresjes. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

 2. De Manderveense Aardbei

  Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien. Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op het bedrijf van de familie Hindriksen.
  De aardbeien worden op een bijzondere manier geteeld, de planten staan namelijk op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi schoon blijven. Het ziet er ook prachtig uit, al die aardbeien en je mag er gewoon tussendoor lopen.

 3. Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar u kunt zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt en hoe van de melk verschillende boer Herbert kaas- en zuivelproducten worden gemaakt.

 4. Shiitake bedrijf Masselink

  Shiitake paddenstoelen kwekerij Masselink is gespecialiseerd in het kweken van de paddenstoel shiitake op een biologische wijze. Deze gezonde en erg lekkere paddenstoel wordt op een bijzondere manier geteeld.

 5. Erfgoed Bossem

  Op het eeuwenoude erf verzorgen ze met liefde en toewijding de Brandrode runderen en ontvangen ze graag gasten om bij hen te eten, logeren en genieten van het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente, hét landgoed van Nederland.

 6. Erve Kuiper

  Wie denkt aan Erve Kuiper, denkt aan gezelligheid en vermaak. Op de educatieve familieboerderij is van alles te beleven voor jong en oud. Ontdek de mogelijkheden op de boerderij. Tevens de plek waar het lekkerste ijs van Europa wordt gemaakt!

 7. Pieck Fijn Patisserie

  Een klein nostalgisch winkeltje in het hartje van Ootmarsum. Pieck Fijn Patisserie is een fijne combinatie van gezellig zitten, lekkere koffie, thee, cappuccino's & High-Tea, een nostalgische winkel met versgebakken koekjes, handgemaakte chocolades en bonbons en originele ambachtelijke verjaardagstaarten op bestelling.

 8. Engels'Tuin

  In het stadspark van Ootmarsum, 100 m. van het centrum kun je bij Engels'Tuin genieten van huisgemaakte zoete lekkernijen en ambachtelijke lunches.

 9. Boerderij Erve Elferman

  Erve Elferman is een vleesveeboerderij gelegen in het dal van de Dinkel,
  een van de laatste natuurlijke kronkelende riviertjes in Nederland.

 10. Othmar bier

  Onze nieuwe brouwerij is tegelijk authentiek en uiterst modern opgezet. U vindt onze brouwerij centraal op het Commanderieplein in Ootmarsum. Een nieuwe bruisende plek waar historie, cultuur en natuur hand en hand gaan. U start en eindigt de tour in de prachtige Gasterij Oatmössche. Daar vindt u ook de start van het brouwproces dat plaats vind in onze grote koperen brouwketel.

 11. Stokerij Sculte

  In hartje Ootmarsum vindt u Stokerij Sculte. Gesitueerd in het voormalige klooster Maria Ad Fontes, zijn stoker/eigenaar Gerard Velthuis en zijn dochter Evelien elke dag in de weer om hun passie en toewijding voor de stookkunst vorm te geven. De rustieke omgeving is een rijke voedingsbodem voor de Twentse Whisky en de vele fruitdestillaten die hier op ambachtelijke wijze worden gestookt.

 12. IJsboerderij de Bölte

  Ons ijs wordt uit puur natuurlijke ingrediënten samengesteld en bestaat uit ruim 500 smaken! Ons ijs wordt elke dag weer vers bereid en alleen met vruchten, groenten en ingrediënten uit het seizoen.

 13. Heisterkamp Wijnkopers

  De wijnbar is de aangewezen plek om kennis te maken met het assortiment. Een paar keer per jaar wordt een prachtige selectie wijnen op de proeftafel gezet. U kunt uitgebreid proeven en uw wijnkeuze in alle rust bepalen.

 14. Pop-up store "The Wine Gallery"

  Pop-up store The Wine Gallery verkoopt o.a. wijnen van het Italiaanse wijnhuis Villa Trasqua en je kunt er tevens terecht voor trendy kleding.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  Herfstvakantie doe-tips met kids

  Geschreven door Ivanka
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Typisch Twents

  Toe aan een nieuw uitzicht dan dat van jouw collega? Zoom in op Twente!

 4. Elephant Parade Twente

  Officiële opening Elephant Parade Twente

  Geschreven door Ivanka

Tip je vrienden

facebook twitter