Kanoronde - Meerdaagse kanotocht (NL-DU)

Meerdaagse kanotocht (2 dagen). Een grensoverschrijdende kanotocht door de Grafschaft Bentheim en Denekamp in de gemeente Dinkelland

In alle rust over het water glijden en de grensstreek in een kano vanuit een heel nieuw perspectief beleven. Leuke plaatsjes met een rijk verleden, landgoederen, molens en boerderijen op de oevers zorgen voor veel afwisseling. De kunstobjecten van het project kunstwegen bevinden zich als interessante accenten her in der in het landschap. Enkele objecten liggen direct langs de kanoroute.

De 40 km lange KanoRonde begint in het Duitse Nordhorn. Via de Vechtesee gaat het over de rivier de Vechte langs klooster Frenswegen naar het historische stadje Neuenhaus, dat met zijn grachten doet denken aan Nederland. Na Neuenhaus gaat de tocht verder over de Dinkel naar de heerlijkheid Lage. De burcht werd in 1626 in de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje verwoest, maar ook de ruïne is bezienswaardig. De gemeente aan de Nederlandse kant van de grens heet, hoe kan het ook anders, Dinkelland. Via de Dinkel, het Omleidingskanaal en het Almelo-Nordhornkanaal gaat het terug naar Nordhorn.

Van de KanoRonde is een handig kaartje beschikbaar met alle bezienswaardigheden onderweg, de in- en uitstapplaaten en de overdraagplaatsen.

Kaart Kanoronde

De Kanoronde is te boeken bij: Twentekano - Actief Twente, Denekamperstraat 49, Beuningen.

KOSTEN
€ 30,00 P.P. (daarbij inbegrepen):

Kano & peddels
Zwemvesten
Waterdichte ton
Bezorgen/ophalen van de kano's
Tent

Vragen/reserveren? tel. 06-25046432 of 0541-299821

Of bekijk de website www.actieftwente.nl/

contactinformatie

 

Frensorferhaar
D48529 Nordhorn

voorzieningen

Activiteiten
  • Actief

prijzen

€ 30,00 Entreeprijs Volwassenen

Tip je vrienden

facebook twitter