***

Villavélo Twente

Villavélo Twente’ is de naam geworden van een uniek samenwerkingsverband tussen hotel Twents Gastenhoes en Bike Challenge van oud beroepswielrenner Maarten Nijland.

In totaal kunnen er zo’n 33-35 wielrengasten in deze ‘Villavélo Twente’ worden ondergebracht. Er zijn zestien hotelkamers voor twee personen en daarnaast nog ruimtes, waaronder een ruim appartement met keuken. Het vroegere zwembad is de plek van samenkomst en daar situeren we ons wielercafé. Tevens hebben alle kamers de beschikking over een eigen douche en toilet. Ook achter het wielercafé zijn er doucheruimtes gecreëerd, zodat wielrenners, die geen gebruik maken van de hotelkamers zich na een clinic toch kunnen verfrissen.

Buiten komt een jacuzzi en een groot terras. Verder beschikken de kamers op de benedenverdieping over een eigen terras en op de bovenverdieping is er een balkon, zodat men altijd kan genieten van de buitenlucht. De stalling annex werkplaats is volledig beveiligd met camera’s en wie toegang wil tot deze ruimte krijgt een eigen pas. Heel bewust zijn de kamers ruim en voorzien van veel glas.

Tijdens het NK wielrennen in Ootmarsum eind juni 2014 kwamen deze partners met elkaar in contact en de eerste gesprekken maakten direct duidelijk dat er een klik was tussen Gaby en Herman Oude Brunink, het beheerdersechtpaar van het Twents Gastenhoes, en Maarten Nijland de eigenaar van Bike Challenge. Het hotel wilde met een nieuwe impuls voor Ootmarsum en Twente komen, terwijl Maarten Nijland een onderdak zocht voor zijn workshops en clinics voor de sportieve fietser. Tijdens dat NK 2014 uitten zij hun wens en daarna ontstonden er ideeën, die nu werkelijkheid worden, want met Pasen 2016 moet het ‘Villavélo Twente’ de start beleven van een nieuw team dat elkaar, met dit unieke concept van een Fietshotel met meerdere mogelijkheden, alleen maar kan versterken.

Hotels

Buiten komt een jacuzzi en een groot terras. Verder beschikken de kamers op de benedenverdieping over een eigen terras en op de bovenverdieping is er een balkon, zodat men altijd kan genieten van de buitenlucht. De stalling annex werkplaats is volledig beveiligd met camera’s en wie toegang wil tot deze ruimte krijgt een eigen pas. Heel bewust zijn de kamers ruim en voorzien van veel glas. Ook na een koude rit in de buitenlucht moeten de gasten de garantie hebben dat ze onder een warme douche kunnen staan. En zeker als ze met bijvoorbeeld 30 tegelijk douchen, dan moet onze capaciteit ook voldoen om deze mensen allemaal te laten genieten van een warme douche. Achter het hotel in ons weiland leggen we een fietspad aan, zodat van daaruit de gasten direct het buitengebied van Ootmarsum in kunnen fietsen en voor de mountainbiketraining worden daar nog extra trajecten en hindernissen aangelegd, zodat de beginnende mountainbiker de eerste beginselen van het rijden onder de knie kan krijgen.
Of bekijk de website villavelo.nl/

contactinformatie

 

Molenstraat 22
7631AZ Ootmarsum

0541-293085

voorzieningen

Ligging
  • In het centrum
Faciliteiten groepsaccommodatie
  • Terras

Tip je vrienden

facebook twitter