Open Monumentendag met Provençaalse markt

Op zaterdag 11 september wordt de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. Tal van monumenten in Nederland worden op deze dag opengesteld voor publiek. Het Stift is trots op haar erfgoed en tussen 10.00 en 16.00 uur is onder andere de Stiftskerk (1142/1523) open voor publiek.

't Stift

Op regelmatige tijden zullen rondleidingen en orgelspel in de Stiftskerk worden verzorgd. Natuurlijk is de Stiftsschool (vroeg 19e eeuw) te bezichtigen en wordt de traditionele Provençaalse markt gehouden. De diverse culinaire producten, brocante, kunst, boeken, etc. zijn de moeite waard om te komen kijken! Jeu de Boules en Jong Nederland organiseren voor jong en oud leuke activiteiten. Leden van de Protestantse Stiftsgemeente Weerselo bakken traditiegetrouw weer heerlijke Twentse kniepertjes. Op het Stift is een invalidenparkeerplaats en invalidentoilet beschikbaar. Bij de stand van de Hervormde Stichting Het Stift Weerselo kunt u terecht voor fiets- en wandeltochten, die door het mooie Twentse coulisselandschap enkele monumenten met elkaar verbinden. In beide routes is natuurlijk de nodige informatie over het erfgoed opgenomen.

Corona: In verband met de corona-maatregelen vraagt de organisatie voor uw begrip en voor toegang een bewijs van vaccinatie of negatieve test (vanaf 12 jaar) te tonen. Voor het laatste nieuws omtrent de Open Monumentendag en Provençaalse markt: www.het-stift en facebook: @stiftweerselo. Open Monumentendag is een bijzonder dag om kennis te maken met cultureel erfgoed in Nederland en ontspanning op de Provençaalse markt, kortom een dag om niet te missen!

Wanneer

  • -

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter