Stift Musical Encounters

De derde editie van de Stift Musical Encounters vindt plaats van 3 t/m 8 mei 2022. Meer dan twintig talentvolle deelnemers, studenten uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld en duiken zes dagen onder in een intensief programma van individuele masterclasses en kamermuziek.

Op 3, 5, 6, 7 én 8 mei is het publiek welkom om te genieten van een concert door de Masters (Opening night) en concerten door Masters samen met studenten. Een feestelijk concert op zaterdagavond vormt het sluitstuk van een dynamische en inspirerende week. Speciaal voor Vrienden van het Stiftfestival is de échte afsluiting op zondag 8 mei, met een exclusief Vriendenconcert. Violist en artistiek directeur Daniel Rowland nodigde vijf muzikale vrienden uit: Lilli Maijala (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Olivier Thiery (contrabas), Marianna Shirinyan (piano) en Anthony Hewitt (piano). Zij zijn de Masters die een twintigtal studenten coachen en samen met hen optreden.

Bijzonder moment in de SME wordt zonder meer het Bevrijdingsdagconcert. Daar treden zes studenten van het Conservatorium en de Lysenko Muziekschool in Kiev op, samen met hun befaamde Oekraïense pianodocenten Borys en Tatiana Fedorov. Zowel Borys, Tatiana als hun studenten is het gelukt om bij bhet uitbreken van de oorlog in hun land naar Nederland te vluchten. Enkelen van hen traden ook al op bij het grote Benefietconcert voor Oekraïne, op 3 april jongstleden in Enschede. De opbrengst van het Bevrijdingsdagconcert gaat direct naar een aparte Stichting, die steun biedt aan jonge Oekraïense musici wiens leven door de oorlog is ontwricht, door onderkomen en lessen in Nederland te organiseren.

PROGRAMMA

Openingsconcert: dinsdag 3 mei 2022 - 19:30 uur
Stiftskerk. De zes Masters spelen werken van Chopin, Bottesini, Brahms en Vladimir Mendelssohn.

Bevrijdingsdagconcert: donderdag 5 mei, 19.30 uur
Stiftskerk. Borys & Tatiana Fedorov en vijf van hun studenten

Vrijdagavondconcert: vrijdag 6 mei, 19.30 uur
Stiftskerk. Masters en studenten treden samen op.

Zaterdagavondconcert: zaterdag 7 mei, 19.30 uur
Stiftskerk. Masters en studenten treden samen op.

Zondagochtendconcert: zondag 8 mei, 12.00 uur
Stiftskerk. Eindconcert van Masters en studenten.

Vriendenconcert (besloten)zondag 8 mei, 16.00 uur

Of bekijk de website stiftmusicfestival.nl/stift-musical-encounters

Wanneer

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter