Vallende sterren

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 augustus zijn er heel veel vallende sterren te zien. Het is de nacht van de Perseïden. Genoemd naar het sterrenbeeld van waaruit de vallende sterren lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de bekendste en mooiste meteorenzwerm. Vooral door de warme zomernachten is het kijken naar deze vallende sterren een waar genoegen.

Wat kun je verwachten?

De eerste meteoren zijn donderdagavond 12 augustus vanaf 22.30 te zien. Dit zijn er nog niet zoveel, maar de aantallen zullen al snel meer worden, tot wel enkele tientallen per uur. Cosmos medewerker en meteoren kenner Arnold Tukkers praat je vooraf bij wat er te zien is en hoe je moet waarnemen. Ook tijdens de show geeft hij nog korte tips en uitleg. Tip voor het waarnemen:
Neem een matje, deken o.i.d. mee voor het waarnemen. Zorg voor warme kleding en een slaapzak want ook in de zomer kan het koud worden. Ga niet met felle lampen schijnen, zo verblind je de mensen en dan zien ze even niets.

Vanwege Corona zal het waarnemen plaatsvinden in een weiland bij Erfgoed Bossem, dus niet bij de sterrenwacht. Erfgoed Bossem zal ook zorgen voor versnaperingen. De avond begint om 22.30 uur (inloop vanaf 22.00 uur). Je mag zelf bepalen hoelang u blijft, maar het officiële einde is om 02.00 uur.

Vanwege Corona zijn er maar 25 tickets verkrijgbaar, snel boeken via de website van de sterrenwacht www.sterrenwachtcosmos.nl is dus ons advies. De gasten van Bossem boeken hun kaartjes apart via Bossem. Erfgoed Bossem kunt u vinden aan de Dorpsstraat 7 in Lattrop.

Let op: de avond gaat alleen door bij goed, helder weer. Je kunt op de website van de sterrenwacht lezen of het doorgaat. Als de avond niet doorgaat, krijgt u uw geld terug. Meer informatie op: www.sterrenwachtcosmos.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter