Nationale Sterrenkijkdagen

Op vrijdagavond 24 februari, zaterdagavond 25 februari en zondagmiddag 26 februari opent de sterrenwacht haar deuren vanwege de Nationale Sterrenkijkdagen. De nadruk ligt op het kijken naar de sterrenhemel.

Op vrijdagavond is er een sterrenkijkavond, op zaterdagavond een kindersterrenkijkavond en op zondagmiddag is er een speciale zonnekijkdag.

De vrijdagavond begint met een presentatie over het zonnestelsel, het heelal en ruimtevaart. Fraaie foto’s en mooie filmpjes tonen jong en oud het prachtige heelal. Ook tijdens de kindersterrenkijkavond volgen we dit programma maar dan op het niveau van de kinderen. Op beide avonden is er ook een planetariumvoorstelling. Het hele universum is hier te zien. We laten u de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. Een heel indrukwekkend onderdeel. In de koepel en op het dakterras staan grote telescopen gericht op de Maan. We kunnen op de Maan tientallen kraters van dichtbij bekijken.

Zondagmiddag starten we met een planetariumvoorstelling en kunt u met twee grote professionele zonnetelescopen de Zon bekijken. Door de telescopen zie je zonnevlekken en spectaculaire zonnevlammen en protuberansen.

Kortom: altijd al eens de sterrenwacht willen bezoeken? Grijp dan nu uw kans. De sterrenkijkdagen zijn daar voor jong en oud een uitstekende gelegenheid voor.

Programma:

  • Vrijdagavond sterrenkijkavond. 20.00 – 22.00 uur.
  • Zaterdagavond kindersterrenkijkavond. 20.00 – 22.00 uur.
  • Zondagmiddag zonnekijkdag. 13.00 – 17.00 uur.

Tip: koop vooraf uw tickets want vol = vol.

KOOP TICKET

Of bekijk de website sterrenwachtcosmos.nl

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Vanaf 18 jr. € 12,50
T/m 17 jr. € 10,00
T/m 4 jr. gratis

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter