1. 0/10
  '

  Doe-tips

  10 x Doe tips voor een onvergetelijk Pinksterweekend

  Geschreven door

  Denise

  Lekker lang Pinksterweekend! Samen met familie of vrienden op pad. Het wordt mooi weer volgens de geleerden dus: hup, hup van die bank af en ga iets gezelligs doen.

  Net als elke Pinksteren in Dinkelland wordt er van alles georganiseerd. Om het je makkelijk te maken hebben we alvast wat tips voor je op een rijtje gezet. SCROLL naar beneden om ze te lezen. We wensen je een mooi weekend.

 2. 10/10

  10.

  The Meryton Society in Ootmarsum

  De gegoede burgervereniging The Meryton Society komt dit pinksterweekend naar Ootmarsum. The Meryton Society is een re-enactment-vereniging die laat zien hoe in Groot Brittannië de gegoede burgerij leefde in de Georgian en Regency periode (1795-1820)

 3. 9/10

  9.

  Dag van het Kasteel

  Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei is het de landelijke Dag van het Kasteel. Thema dit jaar: "Upstairs/Downstairs". Van 12.00 tot 17.00 uur is de benedenverdieping van Huis Singraven inclusief het park te bezoeken, waarbij je dames en heren in 18e eeuwse kostuums tegenkomt.

 4. 8/10

  8.

  Parreltoertocht Vasse

  Op Pinksterzondagochtend 28 mei vindt de 4e editie van Pareltoertocht Vasse plaats. De klassieke brommertoertocht is niet meer weg te denken tijdens de Pareldagen in Vasse. Iedereen met een oldtimer, een bromfiets of een oude vertrouwde Solex is wederom van harte welkom in de Parel van Twente.

 5. 7/10

  7.

  Extra Weerselose Markt 2e Pinksterdag

  Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

 6. 6/10

  6.

  Lentemarkt Landgoed Kaamps: Proef & Beleef het voorjaar!

  Landgoed Kaamps staat bekend om haar heerlijke kaas- en zuivelproducten. Naast al dit lekkers, kun je Landgoed Kaamps ook een beleefboerderij noemen. Ieder seizoen valt er weer iets moois te beleven. Op 29 mei (2e pinksterdag) organiseren ze de jaarlijkse terugkerende Boer’n Lentemarkt.

 7. 5/10

  5.

  Weekend vol activiteiten bij museum Natura Docet

  Van 22 t/m 29 mei is het weer de Week van de Biologie! Deze week zetten we biologie nog eens extra op de kaart. In museum Natura Docet vieren we dit natuurlijk ook en hebben we allerlei leuke workshops georganiseerd voor jong en oud!

 8. 4/10

  4.

  Rondleiding Klooster: "Kom, Zie en Proef"

  De Zusters van Denekamp geven een kijkje in het kloosterleven. Je wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers, daarna volgt een rondleiding over het kloosterterrein. Omdat er een nauwe band is met het missiegebied op Sumatra Indonesië serveren de zusters in een Indonesische sfeer ook een aantal heerlijke Indonesische snacks!

 9. 3/10

  3.

  Expositie Goudvondst

  Op Landgoed Oude Brunninckhuis is een expositie van een Goudvondst, of te wel schatvondst uit de 7e eeuw te zien. De expositie bestaat o.a. uit een film, foto’s, replica’s en informatiepanelen van de vondst. De werkelijke vondst, die in een museum ligt, omvat vele gouden en zilveren munten en sieraden, die door amateurarcheologen in 2019 zijn ontdekt.

 10. 2/10

  2.

  Openstelling St. Plechelmuskerk en Kasteeltuin

  De St.Plechelmuskerk in Saasveld en de bijbehorende kasteeltuin, een overblijfsel van het vroegere slot Saterslo, worden in 2023 weer opengesteld voor publiek. De openstelling vindt elke eerste zondag van de maanden mei t/m september plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 11. 1/10

  1.

  Expositie: 'Van ganzenveer tot iPad'

  Bewonder dit museumjaar de ontwikkeling van het schrijfonderwijs door de jaren heen. Met de keuze voor dit thema hoopt het Schoolmuseum Educatorium voor bezoekers van alle leeftijden een herkenbaar onderwerp te laten zien, want iedereen heeft in zijn of haar schooltijd leren schrijven, of is daar nog mee bezig.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  10 x Muzikale uitjes in juni - daar zit muziek in!

  Geschreven door Denise
 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Boek nu een van onze luxe 5 sterren campings!

  Geschreven door Liane
 4. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter