Agenda

Dom Verdan loop

Loop voor wandelaars en hardlopers

Aanvang
Locatie
Kuierplein bij de RK Kerk

Op zondag 25 juni 2017 kunnen actieve wandelaars en sportieve hardlopers in Reutum opnieuw genieten van een bijzonder evenement: de Dom Verdan Loop.

Oldtimer dag Saasveld

Aanvang
Locatie
Oldtimerdag Saasveld

Het is een groots evenement met vele voertuigen zoals auto's, vrachtwagens, trekkers en motoren. Maar er zijn ook stationaire motoren en stoommachines. Ook is er nog een grote onderdelenbeurs.

Boterfietsdagen

Aanvang
Locatie
Landgoed Kaamps, Deurningen

Heb je altijd al eens zelf boter willen maken? Dan is dit je kans! Op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni organiseren wij de boterfietsdagen.

Met paard en wagen door het Springendal

Start bij Hoeve Springendal

Aanvang
Locatie
Hoeve Springendal, Hezingen

Bij Hoeve Springendal vertrekt elke woensdag en zondag een paardenwagen met twee trekpaarden er voor om een rondrit te maken door het mooie grensgebied van het Springendal.

Familietentoonstelling: Apenstreken in de Oertijd

Aanvang
Locatie
Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Europa, 47 miljoen jaar geleden: op de plek, waar nu het dorp Messel bij Darmstadt ligt, bevindt zich een 1,5 km breed kratermeer omgeven door een subtropisch woud met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid.

Expositie Kleurrijk en complex in Museum Ootmarsum

door toyisten

Aanvang
Locatie
Museum Ootmarsum MO, Ootmarsum

De kunststroming toyisme wordt gedragen en uitgedragen door een collectief van internationaal opererende kunstenaars die zich omringen met een aantal vaste rituelen. Ze kiezen voor de anonimiteit en maken het creatieve proces dienstbaar aan de groep en aan de kenmerken en afspraken en de daaruit vloeiende beeldtaal die zijn vastgelegd in het manifest.

Expositie Hermine de Vries

Galerie Oostwal 2

Aanvang
Locatie
Galerie Oostwal 2, Ootmarsum

In Galerie Oostwal2 wordt werk getoond van de Oldenzaalse kunstenaar Hermine de Vries. Haar werken vormen een compleet verhaal op groot formaat, opgebouwd uit lagen acryl en olieverf waarbij heldere kleuren de sfeer bepalen.

Expositie Jan Willem van der Wal

bij Galerie Kvnstmarct

Aanvang
Locatie
De Kvnstmarct, Ootmarsum

Zaterdag 20 mei vanaf 15:00 uur is de officiële opening van Jan willem van der Wal voor genodigden. U bent van harte welkom!

Instap kanotocht

(vanaf 2 personen)

Aanvang
Locatie
Brug over de Vechte, Engden

Kanovaren op de Vechte in Duitsland en uitmonden in het meer De Vechtesee. Stroomversnellingen en vistrappen zorgen voor een mooie kanotocht.

Run Bike Run

Loop/fietswedstrijd in Deurningen

Aanvang

De Run Bike Run Deurningen is in negentien jaar uitgegroeid tot een fenomeen dat niet meer weg is te denken voor regionale sporters.