Carina Kroeze

Al van jongs af aan wist Carina Kroeze dat ze later wilde schilderen en tekenen. Ze legt emoties bloot in haar werken. Haar portretten maken dan ook veel indruk, ze raken je en laten je niet meer los.

Al in haar kleuterjaren is de passie voor tekenen en schilderen ontstaan. Het was dan ook een logische stap dat ze naar de kunstacademie zou gaan. Na haar studie aan de kunstacademie Constantijn Huijgens in Kampen is ze met een grafisch ontwerpbureau begonnen. Toch bleef ze schilderen en zichzelf verder ontwikkelen in de schilderkunst. Deze passie werd alleen maar groter.

Emotie

Carina legt emoties bloot in haar werken. De emoties van hetgeen ze schildert. Haar vele werken van portretten en dieren laten dat zien. De uitdrukking die zij meegeeft aan hetgeen ze schildert is duidelijk herkenbaar. De mens of het dier verteld via de ogen een eigen verhaal. Verbaasd, kritisch, vriendelijk, vrolijk, intens! Dat gevoel wil ze bereiken met al haar werk. Ze blijft steeds op zoek naar manieren om een portret nog intenser te maken. De ogen zijn de ziel van je lichaam. Dat is misschien wel de reden dat ze de ogen als één van de eerste dingen is die op het doek komen te staan. Vandaaruit werkt ze verder en wordt haar schilderwerk een soort van verhaal.

Karakter

Haar portretten van mens en dier maken indruk. Het zijn vooral de ogen, die je raken en eigenlijk niet meer loslaten. Daarnaast weet Carina Kroeze ook heel goed met haar kleurgebruik haar schilderijen te laten leven. Ze stelt zichzelf tot doel om te boeien, te inspireren en een karakter te tonen.

Zin in schilderen?

Carina geeft sinds 2010 wekelijks schilderlessen. Zowel voor beginners als gevorderden. Sinds 2010 geeft ze schilderlessen voor zowel beginners als gevorderden. Daarbij begeleidt ze je vanaf de eerste opzet in het schilderen met olieverf of acrylverf tot het eindresultaat. Er wordt geschilderd op basis van foto’s. Al in de eerste paar lessen komen basisbegrippen als compositie, perspectief, kleurenleer en verschillende schildertechnieken ter sprake.

Ze helpt je om in je schilderen op zoek te gaan naar de stijl die het beste bij jou past. Van abstract tot realistisch en alles wat daartussen ligt.

Check de mogelijkheden op haar website: www.kroezekunst.nl

Of bekijk de website www.kroezekunst.nl

contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Beeldende kunst
  • Expositie
Toegankelijkheid
  • Handmatige entreedeur

Tip je vrienden

facebook twitter