Hennie Kuiper Wielermuseum

Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoekje brengen aan Erve Kuiper. Hier is namelijk het geboortehuis van oud-profwielrenner Hennie Kuiper te vinden.

In het Hennie Kuiper Wielermuseum is de succesvolle carrière van wielrenner Hennie Kuiper te zien.

Op een tijdlijn is te lezen hoe vaak Hennie onder meer heeft deelgenomen aan de Tour de France, de Giro, de Vuelta, de Ronde van Zwitserland en klassiekers als Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Milaan-San Remo, de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik.

Er zijn foto’s, truien, medailles, bekers, oorkonden en onderscheidingen te zien. De memorabele attributen zijn afkomstig uit de privéverzameling van Hennie en nog nooit eerder getoond aan het brede publiek.

Er hangen ook ingelijste shirts van de zestien wielerploegen waarvoor Hennie gefietst heeft. Boven elk shirt kun je de tekst lezen die Hennie zelf heeft geschreven en waarin hij zijn bevindingen en ervaringen beschrijft in de periode dat hij in het betreffende shirt fietste. Denk alleen maar aan de roemruchte Raleigh-periode, de periode dat hij in Franse dienst voor Peugeot fietste en in het Nederlandse tricot van DAF-trucks reed.

Ook vind je er de fietsen waarop Hennie Kuiper Olympisch Kampioen en Wereldkampioen werd. Voor het eerst is in de collectie ook de fiets opgenomen waarmee Kuiper in 1983 op spraakmakende wijze de klassieker Parijs-Roubaix won. Live TV-beelden laten nog eens zien hoe Nederland genoot van de prestaties die Hennie met name in de jaren 70 en 80 leverde. Honderden kleurrijke bidons en unieke tijdrit-auto-borden zorgen voor een passende ambiance.

Het Hennie Kuiper Wielermuseum is uniek in Nederland. De museale deskundige van NOC*NSF sprak onlangs zijn bewondering uit voor de wijze waarop het museum de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd en vorm heeft gegeven aan de recente vernieuwing.

Het museum is in de zomermaanden dagelijks toegankelijk van 10.00 uur tot 21.00 uur en in de wintermaanden volgens afspraak. De toegangsprijs bedraagt 1 euro per persoon. Voor bedrijven, organisaties of verenigingen kan het museum een rondleiding verzorgen eventueel in combinatie met een fietstocht op de weg of MTB en afspraken over een lunch of maaltijd. Het minimaal aantal personen voor een rondleiding bedraagt 15 personen.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot of 06-53561626. Zie ook de pagina op facebook

Of bekijk de website www.ervekuiper.nl/hennie-kuiper-native/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 11:00 - 21:00
woensdag 11:00 - 21:00
donderdag 11:00 - 21:00
vrijdag 11:00 - 21:00
zaterdag 11:00 - 21:00
zondag 11:00 - 21:00

contactinformatie

voorzieningen

  • Sportief

Tip je vrienden

facebook twitter