Museum Huize Keizer

In Denekamp staat vlakbij de St. Nicolaaskerk de karakteristieke voormalige winkel van, zoals het in de volksmond heet, de ‘dames Keizer’. Het museum is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en iedere 1e en 3e zondag van de maand. De toegang is gratis.

Het bouwwerk is door zijn omvang en stijl een voorbeeld van een laat patriciërs huis met winkel en het dateert uit het begin van de 19e eeuw. Het vroegere comestibles winkeltje ademt nog echt de sfeer van grootmoeders tijd. Ook de oude slaapkamers stammen uit die tijd en er is zelfs nog een heuse bedstede. Verder is de uit 1880 daterende inrichting van de ‘pronkkamer’ beslist het bekijken waard. In de eveneens in het pand ondergebrachte vroegere rookkamers hangt ook nu nog de lucht van de gerookte hammen. Eind 19e en begin 20e eeuw was namelijk in het pand een ham rokerij annex winkel gevestigd. Het huis is in 1976 geheel gerestaureerd en fungeert sindsdien als winkel, woonhuis- museum. In het zogenoemde koetshuis van Huize Keizer worden regelmatig wisseltentoonstellingen gehouden. Een overzichtelijke speciale folder is in het museum zelf verkrijgbaar.

Grote fototentoonstelling van Antoon Morsink vanaf 12 november te bezoeken in museum Huize Keizer De expositie wordt verdeeld over twee ruimtes in het museum en is een jaar lang te bezoeken.

Beeldmateriaal heeft Antoon Morsink (83) te óver. “Ik heb nooit durven uitrekenen hoeveel foto’s ik in mijn leven heb gemaakt maar het zijn er duizenden,” aldus Morsink. “Ik heb een selectie gemaakt van vijftig foto’s die een mooi beeld geven van het huidige landschap rond Denekamp. Het betreft het gebied Denekamp, Beuningen, Noord Deurningen, Lattrop en Breklenkamp. Wat vroeger het kerspel Denekamp was.”

Morsink maakte alle foto’s tijdens zijn fietstochten door de omgeving. “Ik noem mezelf de fietsende fotograaf of de fotograferende fietser,” lacht hij. “Ik fiets in de buurt, altijd mijn camera mee. Mensen vragen wel eens: wordt dat niet saai? Nooit, zeg ik dan. Andere luchten, andere bloemen, ander licht; elke foto is weer anders.”

Boekpresentatie

De expositie wordt geopend op 12 november door burgemeester John Joosten van de gemeente Dinkelland. Tijdens de expositie is ook de presentatie van het nieuwe fotoboek ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’ van Antoon Morsink. Dat is vanaf dan te koop bij Morsink Multimedia en boekhandel Brummelhuis voor 29,99 euro.

Museum Huize Keizer, Kerkplein 2, Denekamp tel. 0031541-351003 www.huizekeizer.nl

Openingstijden
Openingstijden woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en iedere eerste en derde zondag van de maand geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis

omschrijving
omschrijving

Museum Huize Keizer is deelnemer Nette Toilette

Of bekijk de website huizekeizer.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 13:30 - 16:30
donderdag 13:30 - 16:30
vrijdag 13:30 - 16:30
zaterdag gesloten
zondag

iedere eerste zondag en derde zondag van de maand open.


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Cultuurhistorie
  • Erfgoed

prijzen

gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter