Natura Docet Wonderryck Twente

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

Elke zaal een verhaal
Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien zoals de mens dat nooit kan beleven. Van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door.

Planten en dieren van Twente
Een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je dat nu niet meer tegenkomt. Leer via zijn werkkamer Meester Bernink kennen in zijn eigen tijd.

De Oertijd
Bijzondere fossielen en mineralen zijn voorwerpen die als gids dienen bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

De Wonderkamers
Deze geweldige zalen vol dieren tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Funky Forestuniek in Nederland
Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin kinderen deel worden van een digitale wereld die ze zelf maken. Bedoeld voor de leeftijd van 4-12 jaar (… maar wedden dat ‘grote mensen’ straks staan te trappelen om er ook in te mogen!)

KIDSPROOF
Hoe kidsproof is het familiemuseum Natura Docet Wonderryck in Twente eigenlijk? Presentator Nanne Meijer onderzoekt het en kijkt zijn ogen uit! Natura Docet Wonderryck in Denekamp is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Check het kidsproof filmpje hier

omschrijving
omschrijving

Wonderryck Twente is deelnemer Nette Toilette

Of bekijk de website www.wonderryck.nl/

Openingstijden

maandag 10:00 - 17:00
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

Op 1e kerstdag en op oud- én nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Alle overige dagen is het museum geopend.


contactinformatie

voorzieningen

  • Erfgoed
  • Natuur
  • Natuurhistorie
Activiteiten
  • Actief
  • Creatief
Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet
  • Lichte helling
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter