Kanovaren op de Dinkel

De Dinkel geeft een kanobeleving die je nergens anders in Nederland zal meemaken! Ontelbare bochten en de hoge zandduinen geven een unieke kano beleving in Nederland. Alleen bevaarbaar van 1 september t/m 31 maart!

Alleen bevaarbaar van 1 september t/m 31 maart!

De Dinkel kronkelt vanuit Duitsland door Twente met een totale lengte van ca. 45 kilometer. Een deel daarvan stroomt door het Lutterzand. Dit is een beschermd natuurgebied waardoor men de stroom hier nooit heeft mogen reguleren. Hierdoor is de Dinkel uniek gebleven en zijn er ontelbaar veel bochten en is het uitzicht keer op keer grandioos.

Vanaf het moment dat je in de kano stapt vergeet je de alledaagse drukte en verwonder je je over wat er achter elke bocht verscholen ligt. Al peddelend word je bekeken door koeien die bij warm weer komen pootje baden in het water. De steile oeverkanten, tot wel 7 meter hoogte, zijn indrukwekkend en tevens het broedgebied van de zeldzame ijsvogel.

Kanoën op de Dinkel kan niet het hele jaar door, in de zomer is het riviertje de Dinkel gesloten voor watersporters. Wil je toch kanoën? dan is kanovaren op de Vechte in Nordhorn een leuk alternatief

Let op: Dit arrangement kan van 1 september tot 31 maart geboekt worden!

Of bekijk de website www.actieftwente.nl/kano/kanovaren-de-dinkel/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 13:00 - 16:00
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 13:00 - 16:00

contactinformatie

 

Bentheimerstraat 87
7587NG De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter