St. Plechelmuskerk Saasveld

Op de plek van kerk en tuin stond 800 jaar geleden het kasteel Saterslo. De huidige kerk, uit 1926, is gebouwd op het Kerkeiland en omgeven door de oude buitengracht van het voormalige kasteel Saterslo.

Openstelling St. Plechelmuskerk en tuin in Saasveld

De St.Plechelmuskerk in Saasveld en de bijbehorende tuin, een overblijfsel van het vroegere slot Saterslo zijn gedurende de zomermaanden opengesteld voor publiek.

De St-Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker.
Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid. Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig voor uitleg. Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

Ook heeft de mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als u van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied “de Twieg” en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos. Zie info achter in de kerk.


In groepsverband bestaat ook de mogelijkheid tot een rondleiding op doordeweekse dagen. Voor informatie hierover kunt u bellen met W.Spanjer, tel. 074-3494652

Openingstijden

Geopend: mei t/m september op iedere eerste zondag van de maand van 14-17 uur.
Voor groepen kan ook op andere dagen een afspraak gemaakt worden met mevr. W. Spanjer, tel. 074-3494652


contactinformatie

 

Hoflaan
7597LS

074-3494652

prijzen

gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter