Hotmarks Glasblazerij & Artshop

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Sinds 2015 heeft Mark zijn glasblazerij, een pracht van een onderkomen gevonden in de oude Radboudzalen, vlak naast het voormalige klooster in Ootmarsum. Hier in de Kloosterstraat vindt u winkel en galerie met daaraan een geweldig mooie demonstratieruimte. Speciaal voor publiek worden hier op vaste tijden voorstellingen gegeven van het bijzonder mooie ambacht glasblazen. Als u de winkel binnenloopt kunt u een blik werpen op de werkplek van de glasblazers en dus ook zomaar het geluk hebben iemand aan het werk te zien.

De glasblazerij én de Kloosterstraat mag u niet overslaan in een bezoek aan Ootmarsum. Precies in het midden van dit pittorekske straatje, kunt u hen vinden op nummer tien. Met naast hen, Grand Cafe de Wal waar overheerlijke koffie en uitzicht op de beeldentuin, een genot voor mond en oog zijn. Stokerij Sculte, gelegen in het indrukwekkende oude Klooster, sluit dit mooie straatje af, met zelfgebrouwen whisky.

Demonstratie glasblazen.

Demonstraties glasblazen zijn in het hoogseizoen van april t/m oktober te zien van woensdag t/m zondag om 14.00 uur. Wees op tijd! We raden u aan te reserveren door een mail te sturen naar u hoort vervolgens van ons of er nog plek is.

Door het jaar heen biedt Hotmarks geweldige demonstraties aan. Denkt u hierbij ook aan familie- en bedrijfsfeesten. In deze unieke & robuuste glasblazerij, bieden ruim 75 zitplaatsen & een waar schouwspel, een beleving die u niet snel meer vergeet.

Buiten het hoogseizoen [november t/m maart] zijn de demonstraties alleen in de weekenden bij te wonen. Januari is de maand dat de ovens voor reparatie & onderhoud even helemaal uit gaan. De glasblazers pakken dan ook hun rust en genieten samen van een welverdiende vakantie. De winkel is in januari alleen op zaterdag & zondag geopend van 11.00 tot 17.30 uur.

De kosten van het bijwonen van een demonstratie zijn € 5,50 p.p.

Gasten dienen vóór 14.00 uur aanwezig te zijn; zodra de demonstratie eenmaal begonnen is wordt er niemand meer toegelaten, omdat dit de demonstratie verstoord.

omschrijving
omschrijving

Glasblazerij Hot Marks is deelnemer Nette Toilette

Of bekijk de website www.hotmarksglass.com

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:30
donderdag 10:00 - 17:30
vrijdag 10:00 - 17:30
zaterdag 10:00 - 17:30
zondag 11:00 - 17:30

Demonstraties glasblazen:
10 april t/m 31 oktober van wo t/m zo om 14:00 uur.
november t/m maart za - zo om 14.00 uur.

In Januari zijn de ovens in onderhoud en zijn er geen demonstraties.


contactinformatie

voorzieningen

  • Creatief

Tip je vrienden

facebook twitter