Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kon je in 2020 genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en Dinkelland. Van 13 september tot en met 24 oktober 2021 zijn deze prachtige dikhuiden te bewonderen in heel Noordoost-Twente.
Kleurrijk geheel

In heel Noordoost-Twente

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. Van 13 september t/m 24 oktober 2021 zullen tientallen olifanten de dorpen en steden veroveren die meedoen. Bij de diverse toeristische bezienswaardigheden en culturele pareltjes zullen olifanten opduiken in heel Noordoost-Twente. De VVV Ootmarsum-Dinkeland werkt hierbij nauw samen met de VVV/TTI's in Oldenzaal, Tubbergen en De Lutte/Losser. De tentoonstelling vindt wederom plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Info Elephant Parade Twente

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië. Meer info op www.elephantparade.com.

LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE!

In de media

De Elephant Parade trok in 2020 veel belangstelling. Ook nu heeft de regionale media al kennis van deze kleurrijke tentoonstelling. Hierbij een paar leuke links waarin de media aandacht schenkt aan de Elephant Parade.
Tubantia 6 maart 2021
Tubantia 8 juli 2020
Tubantia 21 augustus 2020
RTV Oost - 3 september 2020
Tubantia 12 september 2020
RTV Oost 12 september 2020
RTV Oost 15 september 2020
Twente FM 18 september 2020
Tubantia 17 oktober 2020
Tubantia 26 oktober 2020
Tubantia 25 november 2020
Twente FM 25 november 2020
Twente FM 26 november 2020

verhalen & tips over Elephant Parade

 1. Nieuwsbericht

  Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade

  geschreven door De Media
 2. Zien & Doen

  Op de fiets olifanten in Twente spotten

  geschreven door Els
 3. Artikel

  Elephant Parade Ootmarsum 2020

  geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 4. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 5. Ootmarsum

  Ingrid Pegge opent eigen kunstgalerie in Ootmarsum

  geschreven door Ivanka
 6. Doe-tips

  Coffee-to-go met iets lekkers

  geschreven door Ivanka
 7. Accommodaties

  Met de kids op zomervakantie

  geschreven door Liane
 8. Accommodaties

  Glamping bij Papillon Country Resort

  geschreven door Liane

Eigen ontwerp olifant

Ben je creatief of wil je graag je eigen draai geven aan een unieke olifant uit de Elephant Parade? Ontwerp dan je eigen olifant en geef het een persoonlijke touch. Dat hebben de kunstenaars, Maureen Knobben, Ton Schulten en René Leuveld uit Ootmarsum, ook in 2020 gedaan. Kunstenares José Reuvekamp heeft zelfs gedurende de tentoonstelling in haar atelier op haar eigen wijze een olifant beschilderd. Ook bedrijven kunnen een eigen olifant ontwerpen. Zo heeft Lammerink Installatietechniek haar olifant in eigen huisstijl laten fabriceren. De betrokkenheid en het enthousiasme bij de ondernemers is heel groot. Het resultaat is een bontgekleurd stoet van gedecoreerde olifanten door heel Noordoost-Twente.

Diverse routes & acties

Voor de Elephant Parade zijn er tal van mogelijkheden voor mooie routes. Dat kunnen wandel-, fiets- en autoroutes zijn. Deze unieke routes kunnen per VVV/TTI uitgezet worden, maar het kan ook een gezamenlijk initiatief zijn. Via de routes word je langs de olifanten geleid en kun je genieten van de mooie omgeving. Het brengt je sowieso naar de bijzondere parels in de regio. Daarnaast geeft het bedrijven die een olifant gesponsord hebben een extra kans om bij de bezoekers onder de aandacht te komen. Ze kunnen ook individuele acties opzetten in lijn met de Elephant Parade. Zo kon men in 2020 bijvoorbeeld de autoroute doen in een authentieke oldtimer en waren er bij diverse restaurants speciale Elephant Parade menu's.

Kleurwedstrijd voor basisscholen

Diverse activiteiten kleurden de Elephant Parade in 2020. Zo werden de verschillende basisscholen in heel Dinkelland betrokken bij een designwedstrijd. Iedereen werd uitgedaagd om mee te doen en een eigen design olifant te ontwerpen. Er werden vaste sjablonen beschikbaar gesteld waarmee je je eigen design kon vormgegeven. Een jury, de burgemeester van Dinkelland en de vier kunstenaars, beoordeelden de inzendingen. Kim Roeleveld heeft de ontwerpwedstrijd in 2020 gewonnen. Hiermee vergaart ze eeuwige roem, want haar kleurrijke ontwerp is in Thailand geschilderd op een grote olifant die vanaf 2021 een permanente plek krijgt in het centrum van Ootmarsum. Op deze manier worden ook de inwoners van Dinkelland zelf op een creatieve manier betrokken bij deze unieke tentoonstelling.

Online acties en foto tentoonstelling

Een andere actie werd online georganiseerd. Win één van de drie schilderijen van kunstenaar René Leuveld. Olifant 'Ootmarsum' is gebaseerd op drie kunstwerken van deze Ootmarsumse kunstenaar. René had het idee om ook richting alle bezoekers iets meer te doen. Zo heeft hij in samenwerking met de VVV Ootmarsum-Dinkelland een ludieke online actie uitgevoerd. Via verschillende posts op social media kon men één van de drie schilderijen winnen. De hele Elephant Parade Ootmarsum is van begin tot eind vastgelegd op foto's door fotograaf Paul Eertman. Tijdens een speciale bijeenkomst zullen deze foto's te zien zijn op een speciale fototentoonstelling in 2021. Tijdens de opening van deze tentoonstelling worden tevens de winnaars van de drie kunstwerken van René Leuveld bekend gemaakt en zal de olifant van Kim Roeleveld onthuld worden. Door corona is deze bijeenkomst uitgesteld, maar zal zodra het kan gaan plaatsvinden in Ootmarsum.

Speciale routes

Bekijk alle kleurrijke olifanten

In 2020 waren er drie unieke Elephant Parade routes, een wandel-, fiets- en autoroute. Voor 2021 worden er uiteraard weer speciale routes samengesteld op basis van de juiste locaties van de kleurrijke olifanten. De routes van 2020 kun je hier bekijken: