Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kon je in 2020 genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en Dinkelland. Van 20 september tot en met 31 oktober 2021 zijn deze prachtige dikhuiden te bewonderen in heel Noordoost-Twente.

bekijk alle olifanten

 1. Ms. Stripey

  Ms. Stripey. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in …

 2. Waterflowers

  Waterflowers. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij …

 3. Joaquina

  Joaquina. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij Erfgoed …

 4. JAN

  JAN. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in het centrum …

 5. Amulet

  Amulet. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in Denekamp. …

Kleurrijk geheel

routes

Alle 70 olifanten zijn te bezoeken via fiets- wandel en autoroutes. Een grote overzichtskaart met daarop alle olifanten en alle routeboekjes zijn vanaf maandag 20 september gratis te verkrijgen bij de deelnemende VVV/Tourist Info's in Noordoost-Twente. Tevens kun je de routeboekjes hieronder via de link downloaden.

> ELEPHANT PARADE FIETSROUTES

> ELEPHANT PARADE WANDELROUTES

> ELEPHANT PARADE AUTOROUTE

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië. Meer info op www.elephantparade.com.

LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE!

verhalen & tips over Elephant Parade Twente

 1. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 2. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  geschreven door Liane
 3. Elephant Parade

  Elephant Parade in Oldenzaal

  geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Lekker uit!

  Welke olifanten zijn straks te bezichtigen in Tubbergen?

  geschreven door Corine
 5. Doe-tips

  Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’

  geschreven door Liane
 6. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  geschreven door Jeroen
 7. Nieuwsbericht

  Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade 2020

  geschreven door De Media

Elephant Parade Twente op de kaart

Elephant Parade evenementen

Onthulling olifant Kim Roeleveld

De eerste olifant die tijdens de Parade van 2021 te zien zal zijn is inmiddels gearriveerd in Ootmarsum. Op 11 juni jongstleden werd het winnende ontwerp van Kim Roeleveld onthuld op het Kerkplein in Ootmarsum.

De tekening van Kim werd vorig jaar verkozen als beste van de 440 inzendingen. De tekening maakte zij op haar school, de Zevenster in Denekamp. De olifant gaat rondreizen door Noordoost-Twente, waar dit jaar opnieuw de Elephant Parade naartoe komt, namelijk van 20 september t/m 31 oktober 2021. Dat de Elephant Parade een jaar later terugkomt, is bijzonder en komt eigenlijk nooit voor. Dit jaar wordt de Elephant Parade groter dan het afgelopen jaar; door heel Noordoost-Twente zijn de olifanten te bewonderen.

Kleurrijke expositie Paul Eertman

De gehele Elephant Parade Ootmarsum 2020 is van begin tot eind vastgelegd op foto’s gemaakt door fotograaf en kunstenaar Paul Eertman. Tijdens een speciale foto-expositie die tot en met oktober in de Simon & Judas Kerk te zien is, worden een groot aantal van zijn kleurrijke foto’s geëxposeerd.

FOTO-EXPOSITIE SIMON & JUDAS KERK
De foto-expositie van de Elephant Parade Ootmarsum en de 10 ontwerpen zijn dagelijks gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Simon & Judas Kerk in Ootmarsum. Leuk om hier even bij te vermelden is dat de Simon & Judas Kerk in 2020 is verkozen tot meest gastvrije Kerk van Oost-Nederland! De openingstijden zijn: Ma-vrij : 10.30-16.00 uur Za-zo : 12.00-16.00 uur Bij speciale vieringen is de foto-expositie niet te bezoeken.

Speciale routes

Bekijk alle kleurrijke olifanten

In 2021 zullen er speciale fiets- en wandelroutes worden uitgezet.
Deze zullen vanaf 20 september a.s. hier te vinden zijn.

Elephant Parade Tips

 1. "Elephant" bij Wyllandrie

  "Elephant" bij Wyllandrie

  Tijdens het Elephant Parade festival van 20 september t/m 31 oktober 2021 staat olifant "Elephant by Mika" bij de Wyllandrie

  1. Hotel Wyllandrie