Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kon je in 2020 genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en Dinkelland. Van 20 september tot en met 31 oktober 2021 zijn deze prachtige dikhuiden te bewonderen in heel Noordoost-Twente.

bekijk alle olifanten

 1. Beau Belle

  Beau Belle. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien op …

 2. Rothkophant

  Rothkophant. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in …

 3. Patchie Indigo

  Patchie Indigo. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in …

 4. LosserHof Elephant

  De Aziatische olifant op de LosserHof. Op een mooi grasveld op het terrein van de LosserHof is …

 5. Stookolifant

  Stookolifant. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in …

Kleurrijk geheel

In heel Noordoost-Twente

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. Van 20 september t/m 31 oktober 2021 zullen tientallen olifanten de dorpen en steden veroveren die meedoen. Bij de diverse toeristische bezienswaardigheden en culturele pareltjes zullen olifanten opduiken in heel Noordoost-Twente. De VVV Ootmarsum-Dinkeland werkt hierbij nauw samen met de VVV/TTI's in Oldenzaal, Tubbergen en De Lutte/Losser. De tentoonstelling vindt wederom plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.
FLYER ELEPHANT PARADE

Info Elephant Parade Twente

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië. Meer info op www.elephantparade.com.

LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE!

verhalen & tips over Elephant Parade Twente

 1. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  geschreven door Jeroen
 2. Nieuwsbericht

  Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade

  geschreven door De Media
 3. Artikel

  Elephant Parade Ootmarsum 2020

  geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 4. Doe-tips

  Culinaire rit door het prachtige coulisselandschap

  geschreven door Karin
 5. Route-tips

  Donder, duivel en bliksem; beleef de Sagenland autoroute

 6. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  geschreven door Yvette
 7. Lekker uit!

  Groot Twentsch Maisdoolhof weer geopend!

  geschreven door Corine
 8. Nieuwsbericht

  120 jaar VVV in Ootmarsum en Denekamp!

  geschreven door Ootmarsum-Dinkelland

Elephant Parade Twente op de kaart

Elephant Parade evenementen

Onthulling olifant Kim Roeleveld

De eerste olifant die tijdens de Parade van 2021 te zien zal zijn is inmiddels gearriveerd in Ootmarsum. Op 11 juni jongstleden werd het winnende ontwerp van Kim Roeleveld onthuld op het Kerkplein in Ootmarsum.

De tekening van Kim werd vorig jaar verkozen als beste van de 440 inzendingen. De tekening maakte zij op haar school, de Zevenster in Denekamp. De olifant gaat rondreizen door Noordoost-Twente, waar dit jaar opnieuw de Elephant Parade naartoe komt, namelijk van 20 september t/m 31 oktober 2021. Dat de Elephant Parade een jaar later terugkomt, is bijzonder en komt eigenlijk nooit voor. Dit jaar wordt de Elephant Parade groter dan het afgelopen jaar; door heel Noordoost-Twente zijn de olifanten te bewonderen.

Kleurrijke expositie Paul Eertman

De gehele Elephant Parade Ootmarsum 2020 is van begin tot eind vastgelegd op foto’s gemaakt door fotograaf en kunstenaar Paul Eertman. Tijdens een speciale foto-expositie die tot en met oktober in de Simon & Judas Kerk te zien is, worden een groot aantal van zijn kleurrijke foto’s geëxposeerd.

FOTO-EXPOSITIE SIMON & JUDAS KERK
De foto-expositie van de Elephant Parade Ootmarsum en de 10 ontwerpen zijn dagelijks gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Simon & Judas Kerk in Ootmarsum. Leuk om hier even bij te vermelden is dat de Simon & Judas Kerk in 2020 is verkozen tot meest gastvrije Kerk van Oost-Nederland! De openingstijden zijn: Ma-vrij : 10.30-16.00 uur Za-zo : 12.00-16.00 uur Bij speciale vieringen is de foto-expositie niet te bezoeken.

Speciale routes

Bekijk alle kleurrijke olifanten

In 2021 zullen er speciale fiets- en wandelroutes worden uitgezet.
Deze zullen vanaf 20 september a.s. hier te vinden zijn.

Elephant Parade Tips

 1. "Elephant" bij Wyllandrie

  "Elephant" bij Wyllandrie

  Tijdens het Elephant Parade festival van 20 september t/m 31 oktober 2021 staat olifant "Elephant by Mika" bij de Wyllandrie

  1. Hotel Wyllandrie