Heerlijk BOERgondisch

Slowfood Koken & Proeven

Vooral het beleven en genieten van eten en drinken staat bij Erve Elferman centraal. Respect voor mens, dier, bodem en lucht is belangrijk op landgoedboerderij Erve Elferman.

Erve Elferman is gespecialiseerd in hoogwaardig natuurzuiver limousin vlees van eigen boerderij en beschikt tevens over eigen vleeskoeien, een slagerij en een eigen boerderijkeuken waar diverse gerechten worden bereid.

Is je interesse gewekt naar de herkomst van verschillende smaken en ben je benieuwd hoe het vlees precies moet worden gegaard en wil je leren hoe een heerlijk gerecht gemakkelijk kan worden bereid?

Volg dan een workshop bij Erve Elferman in de boerderij keuken. Je wordt gastvrij ontvangen met een eigen kookschort en een glaasje vlierbloesem prosecco.

Je kunt kiezen uit verschillende workshops:

Workshop 1 (€ 49,00):

  • Bouillons , Founds en Soepen maken.
  • Boeket garni afstemmen op de smaak en het seizoen.
  • Juiste brood en wijn bij serveren.

Workshop 2 (€ 75,00):

  • Ribeye en Entrecote, uitbenen ,vliezen en kanten.
  • Beoordelen, kleur fijnheid van structuur en smaak.
  • Welke temperaturen en hoe lang garen in de oven of pan.
  • Het bereiden van groente en vleesfounds.
  • Gezamenlijk snijden en serveren op tafel.

Workshop 3 (€ 75,00):

  • Ribstuk en Sucade uitbenen en aan blokjes snijden.
  • Groentes en kruiden samenstellen en meegaren op de juiste manier.
  • Appeltjes bakken met bruine suiker en kaneel.
  • Opdienen met de juiste wijn.

Het geheel wordt onder leiding van het enthousiaste team van Erve Elferman begeleid. Bij ieder gerecht zullen er passende wijnen/ specialiteiten worden geserveerd. Na de cursus ontvang je een certificaat van de geslaagde handelingen!

Groepsgrootte

Minimaal 10 personen

Boerderij Erve Elferman

Tip je vrienden

facebook twitter