Denekamp

Vrienden op de camping, onverwacht extra aangenaam!

Geschreven door

Papa's Wereld

Leestijd 2 minuten 2061 x bekeken

Chantal en ik zitten aan het ontbijt op Camping De Rammelbeek. Ze hebben ons een mandje met broodjes en beleg gebracht. Twee safaritenten verderop horen we Liam en Kyran kletsen met de ‘buurvrouw’. Ze kijken met hun zoontje naar Bumba en af en toe vliegt er een balletje weg voor de hond. Vanaf het moment van aankomen op de camping klikt het.

Je moet het maar treffen
Het is altijd maar afwachten wat je tegen gaat komen als je op een camping gaat staan. Mensen met een vaste plek hebben meestal jarenlang hetzelfde clubje rond zich staan, maar als sporadische kampeerder kun je het treffen of enorme pech hebben. Hier op het veldje op Camping de Rammelbeek is het relatief rustig. Er staat een gezin met wat problemen onderling waarvan je ’s nachts nog wel eens wakker kunt worden, maar voor de rest is het relaxt. Door de jongens hebben we campingvrienden gemaakt. Over de dag heen lopen we regelmatig naar elkaar toe en vanaf de terrasjes van onze luxe tenten kunnen we al met elkaar praten.

Op de koffie
Tijdens het kletsen werd al snel besloten een bakje koffie te doen. Nou ja, van die mislukte uit zakjes dan. Een beetje kletsen over de kids, wat voor werk we doen en wat we dit weekend allemaal gaan beleven. We ontdekten dat we allemaal op dezelfde dag naar de dierentuin in Nordhorn (Dld) zouden gaan. Al snel zei de buurvrouw: “Als we elkaar daar tegenkomen eten we samen een ijsje.” Liam begon meteen te juichen. De buuf had een magisch woord gezegd: ijsje!

dierentuin Nordhorn
dierentuin Nordhorn

Wil je het hele avontuur lezen van Maarten en zijn gezin op de camping? Lees dan hier Papa's Wereld

Deel dit artikel met vrienden

Papa's Wereld

Maarten Fest is getrouwd met Chantal. Papa van Liam en Kyran. Maarten: "Van oorsprong ben ik opgeleid tot leraar beeldende vorming voor het middelbaar onderwijs, maar via een omweg ben ik in de kinderopvang komen te werken. In mijn werk probeer ik altijd te denken hoe ik mijn eigen kind zou willen opvoeden en probeer daar dan naar te handelen. Vanaf het moment dat ‘papa worden’ aan de orde kwam is er een andere realiteit bijgekomen. Een realiteit waarin ik nadenk over onderwerpen waar ik eerder nooit over heb nagedacht en waar ik nooit eerder iemand over heb horen praten. Laat staan dat ik daar vaders over heb horen praten. Op Papa’s wereld probeer ik deze gedachten een plekje te geven"

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  ‘Onze Koekenbakkers’ Proef & Geniet...

  Geschreven door Liane
 2. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  19 x leuke decembertips!

 4. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

Tip je vrienden

facebook twitter