1. 0/8
  '

  Doe-tips

  8 manieren om de geweldige natuur in Twente te ontdekken

  Geschreven door

  Nicoline

  Twente heeft zoveel moois bieden, niet voor niets wordt het meest oostelijke deel van Overijssel, ook wel het landgoed van Nederland genoemd. De prachtige bossen, paarse heidevelden, uitgestrekte landgoederen, eeuwenoude boerderijen; de natuur in Twente is enorm veelzijdig en er valt veel te ontdekken. Dit kan je doen op de traditionele manieren, per fiets of te voet maar tegenwoordig zijn er nog 1001 andere manieren om Twente te doorkruisen. Wat dacht je van een Solexrit of met een kever cabrio door de Twentse natuur?

 2. 8/8

  8.

  Fietsen door de Twentse natuur

  Als je een fietsroute maakt door Twente, denk je aan smalle landweggetjes door bossen en uitgestrekte landgoederen. Je fietstassen ingepakt met lekkers om onderweg, aan een van de vele picknicktafels, op te eten. Er zijn echter meer manieren om door Twente te fietsen. Zo kan je een mooie fietstocht maken langs landhuizen en kastelen aan de Regge, voor de sportieve fietsers zijn er prachtige MTB-routes aangelegd of je stapt samen op de tandem langs de Twentse wateren.

 3. 7/8

  7.

  Twentse wandeltips

  Op het gebied van avontuurlijke paardrijtochten, heeft onze regio veel te bieden. Twente beschikt namelijk over een uitermate goed knooppuntensysteem waarmee m¬eer dan 500 km gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Met ongeveer 50 startpunten galoppeer je langs de mooiste plekjes in Twente, zoals de Sallandse Heuvelrug, langs de venen van Twenterand en rond de landgoederen van Hof van Twente.

 4. 6/8

  6.

  Met het Twentse ros de natuur in

  Op het gebied van avontuurlijke paardrijtochten, heeft onze regio veel te bieden. Twente beschikt namelijk over een uitermate goed knooppuntensysteem waarmee meer dan 500 km gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Met ongeveer 50 startpunten galoppeer je langs de mooiste plekjes in Twente, zoals de Sallandse Heuvelrug, langs de venen van Twenterand en rond de landgoederen van Hof van Twente.

 5. 5/8

  5.

  Nostaligisch Rijden

  Een andere manier om de Twentse landweggetjes te ontdekken is in een oude auto. Wat dacht je van een Kever carbio of een toffe Volkswagen bus. Dit en nog veel meer mogelijkheden vind je bij Nostalgisch Rijden in Fleringen.

 6. 4/8

  4.

  Twente ontdekken op de Solex

  Een Solexrit is een leuke nostalgische wijze om de Twentse natuur te doorkruisen. Op de, in de jaren ’50 wel zo bekende snorbromfiets, inclusief lange leren Solex-jas en Willempie helm, tuf je langs de uitgezette route door het prachtige Twentse coulisselandschap.

 7. 3/8

  3.

  Wandelen met alpaca's

  Een wandeltocht met een alpaca's door de Twentse natuur is leuk voor de hele familie. Bij Hoeve Zandbelt in Markelo wandel je onder begeleiding met deze schattige dieren. Tijdens het wandelen met alpaca’s kom je echt helemaal tot rust. Met natuurlijk veel oog voor het welzijn van de dieren.

 8. 2/8

  2.

  Kanoën door de Twentse wateren

  Je kan de Twentse natuur, met een kano, ook vanaf het water bewonderen. Een ultiem mooi weer uitje dat je gelijk in vakantiestemming brengt. Met de kano kom je langs weilanden, bossen, maislanden en oude boerderijen. Regelmatig sta je oog in oog met een nieuwsgierige koe. Kano’s kan je op diverse plaatsen in Twente huren.

 9. 1/8

  1.

  Scooteren door de Twentse natuur

  Wat dacht je ervan om met een Italiaanse scooter door de Twentse natuur te crossen? De wind door je haren, want een helm op hoeft niet, toeren langs de mooiste plekjes van het Twentse landschap. De scootertochten zijn goed te combineren met andere activiteiten zoals een barbecue, schilderen in de natuur of een bezoek aan een heus kasteel. Ben je meer van het snellere werk dan kan ook meedoen aan een scooterrally, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Slaaptijd!

  9x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

  Geschreven door Nicoline
 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter