Culinair

Twentse Wijndagen en de Wanne

Geschreven door

Julius

Leestijd 2 minuten 451 x bekeken

In hun wijsheid heeft de VVV van Ootmarsum de 2 oude paarden van Topchef van stal gehaald. Rob en Juul houden een reunance in het Oosten, we gaan op reis!

Twentse Wijndagen

De stad Ootmarsum organiseert sinds jaar en dag de Twentse Wijndagen, dit jaar van 7 t/m 30 oktober. Tijdens deze dagen is er een looproute van 1,5 km door de stad waarin je wijnen van een 9-tal wijnhuizen kunt proeven (uit Italië, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk). Je koopt een passepartout voor € 25 en je kunt overal terecht, of je neemt een los wijnglas en wat proefmuntjes, superleuk! Opvallend is wel dat er geen Nederlands aanbod is terwijl ik begreep dat juist in Twente best aardige wijn wordt gemaakt.

"49 beschilderde wijnvaten"

Tijdens de route staan er ook 49 beschilderde wijnvaten langs de weg, voorzien van reclameteksten van de winkelier die het vat gesponsord heeft, of met een fantasiebeschildering of met een hele coole beschildering. Lokale kunstenaar Ton Schulten, waar Ootmarsum heel trots op is, heeft er zelfs 2 beschilderd (mind you, een gemiddelde Schulten doet zo maar 25 K). Enfin, de VVV heeft kunstkenners Kranenborg en Jaspers bereid gevonden de vaten te jureren, niets is ons teveel op de oude dag, dus braaf sjokken we uren achter akela Jos Bosch aan door het meer dan pittoreske dorp en bekijken het aanbod. Deze mevrouw op de foto boven, Maureen Knobben, heeft de fles wijn in de hand die de winnaar wint, het etiket komt van haar hand.

Onze inspanningen worden na afloop beloond met een prima diner in het lokale maar beroemde restaurant de Wanne, en een nacht in het heerlijke onlangs gerenoveerde Parkhotel de Wiemsel.

de Wiemsel
de Wiemsel
Terug dus in Ootmarsum en we worden niet teleurgesteld. Chef Gerhard Müller had hier vroeger een ster, is vertrokken maar is weer terug. Hij is vandaag in Oostenrijk maar ‘sous’ Michael neemt de honneurs prima waar. We starten met langoustine, geroosterd en als mousse, de eerste lauw, de tweede koud, met gemarineerde cherrytomaat, een mousse’je van yoghurt met gelei van aardbeien en krokante Gruyère.

Wat hebben Julius en Robert nog meer meegemaakt in Ootmarsum?
Lees z'n hele verhaal op: www.juliusjaspers.nl

Deel dit artikel met vrienden

Julius

Julius Jaspers is een kok en schrijver van kookboeken, sinds 2010 samen met Robert Kranenborg te zien in het kookprogramma Topchef op RTL 5. Op uitnodiging van de VVV Ootmarsum-Dinkelland was hij samen met Robert Kranenborg te gast om de bewerkte wijnvaten tijdens de Twentse Wijndagen te jureren.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 2. Doe-tips

  22 x leuke decemberactiviteiten!

  Geschreven door Sandra
 3. Denekamp

  Sinterklaas Letter Speurtocht Denekamp

 4. Culinair

  4 x Heerlijk wild eten, proef de herfst!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter