Culinair

Met z’n achten dineren in een wijnvat tijdens de Twentse Wijndagen!

Geschreven door

Liane

Leestijd 2 minuten 908 x bekeken

Dineren in een mega wijnvat, zelfs met z’n achten, kan dat? In Ootmarsum wel vanaf volgende week tijdens de Twentse Wijndagen. Daarmee zijn Manfred en Esmeralda Bijen van Gasterij Oatmössche uniek in Nederland.

Vanwege de Twentse Wijndagen die vanaf 7 t/m 30 oktober in Ootmarsum worden gehouden, wilden ze ‘iets geks’ doen. Nou, daar zijn ze wel in geslaagd, deze twee horecamensen in hart en nieren.

Dineren in vaten van 10.000 liter wijn

Bij Gasterij Oatmössche staan nu twee grote wijnvaten, die allebei 1500 kilo per stuk wegen Ze komen oorspronkelijk uit de Jura in Frankrijk, de grensstreek met Zwitserland. In dit grote wijnvat zat maar liefst 10.000 liter wijn!

Met de handzaag

Om dit grote wijnvat geschikt te maken als pop-up restaurant moest er natuurlijk flink gezaagd worden. Dit alles moest met de handzaag gebeuren, een hele klus want de wanden van de vaten zijn ca 7 cm dik. Er kwamen deurtjes in, een halfrond raam en natuurlijk een vloer. Maar ook hangt er inmiddels een kroonluchter in de wijnvaten. En er wordt gezorgd voor een kacheltje en muziek.

Het diner

Het diner bestaat uit een plank met diverse voorgerechten, deel twee bestaat uit diverse hoofdgerechten. Het zijn allemaal gerechten die te maken hebben met de Franse Jura. Van warme gamba’s en camembert tot een papillotte van vis en een spiesje van gemarineerde varkenshaas.

De prijs voor het diner bedraagt € 59,50 per persoon (incl. fles huiswijn) Bekijk diner

INFO & RESERVEREN

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 2. Doe-tips

  22 x leuke decemberactiviteiten!

  Geschreven door Sandra
 3. Denekamp

  Sinterklaas Letter Speurtocht Denekamp

 4. Culinair

  4 x Heerlijk wild eten, proef de herfst!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter