Culinair

Met z’n achten dineren in een wijnvat tijdens de Twentse Wijndagen!

Geschreven door

Liane

Leestijd 1 minuten 1738 x bekeken

Dineren in een mega wijnvat, zelfs met z’n achten, kan dat? Jazeker... bij Gasterij Oatmössche in Ootmarsum staan twee grote wijnvaten uit de Franse Jura.

De wijnvaten waren vorig jaar tijdens de 1e editie van de Twentse Wijndagen een regelrechte hit... ook dit jaar kun je tijdens de wijndagen van 6 t/m 29 oktober natuurlijk 'passend' dineren of lunchen in een wijnvat.

Dineren in vaten van 10.000 liter wijn

Bij Gasterij Oatmössche staan nu twee grote wijnvaten, die allebei 1500 kilo per stuk wegen Ze komen oorspronkelijk uit de Jura in Frankrijk, de grensstreek met Zwitserland. In dit grote wijnvat zat maar liefst 10.000 liter wijn!

Met de handzaag

Om dit grote wijnvat geschikt te maken als pop-up restaurant moest er natuurlijk flink gezaagd worden. Dit alles moest met de handzaag gebeuren, een hele klus want de wanden van de vaten zijn ca 7 cm dik. Er kwamen deurtjes in, een halfrond raam en natuurlijk een vloer. Maar ook hangt er inmiddels een kroonluchter in de wijnvaten. En er wordt gezorgd voor een kacheltje en muziek.

Dineren of Lunchen

Het diner bestaat uit een plank met diverse voorgerechten, deel twee bestaat uit diverse hoofdgerechten.

De prijs voor het diner bedraagt € 59,50 per persoon (incl. fles huiswijn en fles tafelwater) Bekijk diner

Je kunt natuurlijk ook lunchen in het wijnvat of een high wine/beer uitproberen.

INFO & RESERVEREN

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Liane

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

  1. Doe-tips

    13 leuke uittips tijdens de Paasdagen!

    Geschreven door Denise
  2. (Oude) Tradities

    Typisch Twentse paastradities

    Geschreven door Liane
  3. Doe-tips

    Wandelen onder Wilmink's vleugels op de Kuiperberg

    Geschreven door Fun2walk
  4. Culinair

    Proef onze streekproducten, de basis van het slow food principe

Tip je vrienden

facebook twitter