Artikel

Andrés Iniesta, voetballer en wijnliefhebber

Geschreven door

Ootmarsum-Dinkelland

Leestijd 2 minuten 78 x bekeken

Wie kent hem niet? De man die Oranje vloerde in de WK-finale van 2010 in Zuid-Afrika. Hij maakte naam als voetballer bij FC Barcelona. Inmiddels heeft Andrés Iniesta de Spaanse competitie verruild voor de Japanse J1 League en heeft hij succes met wijnen.

KWALITEITSWIJNEN

De wijnen van Iniesta worden wereldwijd verkocht. En niet alleen voetballiefhebbers hebben een flesje van Bodega Iniesta in hun wijnkelder, ook mensen die helemaal niet van voetbal houden weten de wijn te waarderen. De wijn heeft een unieke smaak en is heerlijk. Maar hoe is het familiebedrijf eigenlijk ontstaan?

Bodega Iniesta
Bodega Iniesta

EIGEN MARKETING

Andrés Iniesta is de trotse eigenaar van wijngaard Bodega Iniesta. Maar het was zijn vader die na twintig jaar hard werken in de wijnindustrie in de jaren negentig zijn eigen wijngaarden kocht in de Spaanse plaats Fuentealbilla. Hij was degene die begon met het aanplanten van ongeveer tien hectare in de wijnregio Manchuela. Het beviel hem zo goed dat er daarna nog meer hectare, druivenrassen, een wijnkelder, een wijnmakerij en een heel team van oenologen kwamen. Het bijzondere aan het bedrijf is dat ze alles zelf doen van produceren tot marketing.

voetballer Iniesta
voetballer Iniesta

ANDRÉS INIESTA

Andrés is niet altijd in het bedrijf aanwezig, maar hij is uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen die plaatsvinden. In de zomer van 2018 maakte de middenvelder de overgang van FC Barcelona naar de Japanse competitie. Volgens de Spaanse media zou Andrés zijn rugzak niet hebben ingepakt wanneer de club geen wijn af zou nemen.

AZIATISCHE MARKT

Of dat nou klopt of niet. Feit is dat na de transfer de wijnen van Iniesta na twee tot drie dagen in heel Japan uitverkocht waren. Bodega Iniesta ontving direct daarna een spoedorder. De wijn is in Japan populair en dat is best wel apart, want de Japanners staan niet bekend als wijndrinkers. Wil je de wijn zelf ook eens proberen? Probeer 'm dan tijdens de wijndagen...het wijnhuis Iniesta staat in de Grotestraat.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  Met z’n achten dineren in een wijnvat tijdens de Twentse Wijndagen!

  Geschreven door Liane
 2. Artikel

  Bon Bien Chocolaterie komt met eigen wijnbonbon

  Geschreven door Denise
 3. Doe-tips

  Loop langs de kleurrijke, bewerkte wijnvaten

  Geschreven door Liane
 4. Blog

  Wijnstad Ootmarsum, proef de lekkerste wijnen

  Geschreven door Jeroen

Tip je vrienden

facebook twitter