Blog

Wijnstad Ootmarsum, proef de lekkerste wijnen

Geschreven door

Jeroen

Leestijd 2 minuten 660 x bekeken

Ootmarsum wordt in de oktoberweekenden omgetoverd tot een heuse wijnstad. De bezoekers lopen door een grote wijnpoort de Siepestad binnen.

Daar kun je een wijnrouteboekje kopen, proefmuntjes en een wijnglas. In de binnenstad krijgen negen wijnhuizen een podium. Verder zijn er 50 bewerkte wijnvaten in de binnenstad verspreid, waarlangs de wijnroute loopt.

Gedecoreerde wijnvaten

De ondernemers die een wijnvat hebben afgenomen zijn gevraagd om deze te decoreren. Prachtig is dan dat Ton Schulten vol enthousiasme direct startte met het beschilderen van zijn wijnvat. Maar ook andere ondernemers volgden al snel, zoals ook Bon Bien Chocolaterie die een, hoe kan het ook anders, een bonbonvat presenteerde.

bonbons Bon Bien
bonbons Bon Bien

9 Wijnhuizen

Er zullen 9 houten huisjes geplaatst worden in de binnenstad waar 9 fantastische wijnhuizen uit Spanje, Oostenrijk, Frankrijk en Italië een podium krijgen om zich te presenteren en waar je tegen inlevering van een proefmuntje een glas van hun overheerlijke wijn kunt proeven.

Wijnroute

De route - met afbeeldingen van álle wijnvaten en betreffende locaties/ondernemingen langs de route - wordt fraai vormgegeven in een routeboekje. Een wijnquiz maakt deel uit van de route. Aan de hand van diverse wijn gerelateerde attributen in de winkels en horeca kun je de juiste antwoorden vinden.

borrelplankje
borrelplankje
Een deel van het Kerkplein wordt overdekt. Onder de overkapping komt een pop up winkel van de Zuivelhoeve, die er onder andere borrelplankjes verkoopt. Op het podium is er muziek. In de RK kerk zijn lezingen van wijnschrijvers en wordt een masterclass over wijnen en spijs gegeven. Ook worden presentaties gegeven door Wildbeheer Noordoost-Twente over de jacht, wild en wijnen.

Deel dit artikel met vrienden

Jeroen

Jeroen Enkelaar is sinds 2014 werkzaam als marketingmanager bij de VVV Ootmarsum-Dinkelland. Hij is initiatiefnemer van de Elephant Parades in 2020 en 2021 én de Twentse Wijndagen in de gemeente Dinkelland.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  Met z’n achten dineren in een wijnvat tijdens de Twentse Wijndagen!

  Geschreven door Liane
 2. Artikel

  Bon Bien Chocolaterie komt met eigen wijnbonbon

  Geschreven door Denise
 3. Doe-tips

  Loop langs de kleurrijke, bewerkte wijnvaten

  Geschreven door Liane
 4. Artikel

  Deze wijnhuizen kom je tegen op de Twentse Wijndagen

  Geschreven door Denise

Tip je vrienden

facebook twitter