1. Doe-tips

  16 leuke uittips tijdens de Paasdagen!

  Geschreven door

  Denise

  Er even lekker tussenuit met de paasdagen. We hebben een aantal paastips in Ootmarsum-Dinkelland voor je op een rijtje gezet. Op je gemak de paasgebruiken bekijken? Stap dan 1e paasdag in de Oldtimerbus en bekijk het paasstaakslepen in Denekamp en vlöggeln in Ootmarsum en 's avonds kun je in diezelfde bus een rondje langs de paasvuren doen...deze en nog andere leuke tips lees je hieronder

 2. Lezing over de Paasgebruiken

  Goede Vrijdag Tip! In hotel de Rozenstruik wordt op Goede Vrijdag door een Ootmarsumse verteller uitleg gegeven over de paasgebruiken van Ootmarsum.

 3. Doe mee met de Q-Eiertocht!

  Kom tijdens de Paasdagen Paaseieren zoeken met de Q(eie)R-Tocht! In elk Paasei zit een QR-code verstopt, weten jullie dat eitje te breken?! Geschikt voor het hele gezin of voor je vriendengroepje. De route met een voertuig naar keuze voert jullie langs de gezellige dorpen Denekamp, Ootmarsum, Tilligte en Rossum. Hoe is jullie kennis rondom de Paas tradities?

 4. Encore zingt kruisgang 'Via Crucis'

  Encore, muziek- en theaterkoor uit Oldenzaal, onder leiding van Richard von den Benken, zingt in de aanloop naar Pasen de ‘Via Crucis’ van Frans Liszt (1811-1886).

 5. Lezing Dr. Eric Mulder: Dinosauriers

  Misschien wel een van Dr. Eric Mulders favoriete onderwerpen, dinosauriërs! Hoewel de dinosauriërs leefden van 220 tot 65 miljoen jaar geleden, blijven ze toch mateloos populair. Wie heeft er niet gehoord van T. rex of Jurassic Park?

 6. Paashout halen Denekamp 2023

  Paashout halen voor het paasvuur in Denekamp. Vertrek 13.00 uur vanaf het Nicolaasplein. Tegen 12.45 uur verzamelen de eerste jongemannen zich bij de Sint Nicolaaskerk.

 7. Paashout halen & DJ Othmar

  Op deze zaterdagmiddag zal DJ Othmar optreden bij Food & Drink club De Wethouder. Na het Paashout halen gezellig nazitten.

 8. Paashout halen Ootmarsum 2023

  Op paaszaterdag wordt het hout voor het paasvuur gehaald. Onder leiding van de Poaskearls vertrekken om 13.00 uur, drie oude sleepwagens, bespannen met 2 zware trekpaarden, richting het natuurgebied Springendal. Tegen zonsondergang komen de wagens, zwaar beladen het centrum van Ootmarsum weer binnen.

 9. Passieconcert door Ukraine Liberation Orchestra en Camerata Amsterdam

  Op Paaszaterdag 8 april kunt u getuige zijn van een bijzonder concert waarbij passie en emotie de kernwoorden zijn. Het uit de katholieke traditie komende “Stabat Mater” van Giovanni Pergolesi zal deze Paaszaterdag worden uitgevoerd in de Protestantse kerk met haar schitterende akoestiek. Het werk verklankt het verdriet van Maria tijdens het lijden en de kruisdood van haar zoon. Prachtige muziek op deze ‘Stille zaterdag’.

 10. Paastradities met Oldtimerbus

  Op 1e Paasdag is het mogelijk om met een Oldtimerbus de paastradities te bezoeken in Ootmarsum-Dinkelland. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf de bushalte a/d Molenstraat. Opgave bij VVV Ootmarsum.

 11. Paasstaakslepen Denekamp 2023

  In nogal wat streken en plaatsen van ons land komen we 'folkloristische gebruiken' tegen: van generatie op generatie doorgegeven gewoonten binnen de gemeenschap van dorp of streek. Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken. Eerste paasdag om 13.00 uur vertrek v.a. de St. Nicolaaskerk richting landgoed Singraven.

 12. Vlöggeln Ootmarsum 2023

  Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Aanvang op 1e en 2e Paasdag om 17.00 uur. De Paasgebruiken in Ootmarsum zijn opgenomen in de lijst van Cultureel en Immaterieel Erfgoed in Nederland.

 13. Paasvurentocht met Oldtimerbus

  Een bustocht langs traditionele Paasvuren in Twente. De chauffeur vertelt over de paastradities in deze omgeving en onderweg wordt een lekkere Twentse lekkernij geserveerd. Opgave VVV Ootmarsum.

 14. Paasvuur Ootmarsum

  Het paasvuur wordt om 20.30 uur ontstoken. Het paasterrein is te vinden bij de paasweide aan de Almelosestraat in Ootmarsum

 15. Paasvuur Denekamp

  Het paasvuur wordt om 20.00 uur 's avonds ontstoken. Het paasterrein is te vinden aan de Berghummerstraat in Denekamp.

 16. Happy Dance Night Easter Edition

  Op Eerste Paasdag wordt de Food & Drink club omgetoverd tot een echte discotheek. De beste DJ's worden uitgenodigd om er een spectaculaire, dansbare avond van te maken. Deze editie met 2 area's.

 17. Extra Weerselose Markt op 2e Paasdag

  Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. (Oude) Tradities

  Typisch Twentse paastradities

  Geschreven door Liane
 2. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane
 3. Wellness

  Unieke beleving in de allereerste bierspa van Nederland!

  Geschreven door Liane
 4. Artikel

  Bon Bien Chocolaterie komt met eigen wijnbonbon

  Geschreven door Denise

Tip je vrienden

facebook twitter