1. Doe-tips

    13 leuke uittips tijdens de Paasdagen!

    Geschreven door

    Denise

    Er even lekker tussenuit met de paasdagen. We hebben een aantal paastips in Ootmarsum-Dinkelland voor je op een rijtje gezet. Op je gemak de paasgebruiken bekijken? Stap dan 1e paasdag in de Oldtimerbus en bekijk het paasstaakslepen in Denekamp en vlöggeln in Ootmarsum en 's avonds kun je in diezelfde bus een rondje langs de paasvuren doen...deze en nog andere leuke tips lees je hieronder

  2. Extra Stadswandeling met gids door Ootmarsum

    Op Witte Donderdag en Goede Vrijdag worden er extra stadswandelingen georganiseerd. Wandel mee van 15.30 tot 17.00 uur o.l.v. een gids door het fraaie stadje Ootmarsum. Vertrek VVV Ootmarsum. Deelname € 7,50 p.p. (incl. glaasje boerenjongens)

  3. Lezing over de Paasgebruiken

    Goede Vrijdag Tip! In hotel de Rozenstruik wordt op Goede Vrijdag door een Ootmarsumse verteller uitleg gegeven over de paasgebruiken van Ootmarsum.

  4. Stabat Mater door Camerata Amsterdam Kiev

    Op Paaszaterdag 30 maart kun je getuige zijn van een bijzonder concert waarbij passie en emotie de kernwoorden zijn. Prachtige muziek op deze ‘Stille zaterdag’.

  5. Doe mee met de Q-Eiertocht!

    Kom tijdens de Paasdagen Paaseieren zoeken met de Q(eie)R-Tocht! In elk Paasei zit een QR-code verstopt, weten jullie dat eitje te breken?! Geschikt voor het hele gezin of voor je vriendengroepje. De route met een voertuig naar keuze voert jullie langs de gezellige dorpen Denekamp, Ootmarsum, Tilligte en Rossum. Hoe is jullie kennis rondom de Paas tradities?

  6. Paashout halen Denekamp 2024

    Paashout halen voor het paasvuur in Denekamp. Vertrek 13.00 uur vanaf het Nicolaasplein. Tegen 12.45 uur verzamelen de eerste jongemannen zich bij de Sint Nicolaaskerk.

  7. Paashout halen Ootmarsum 2024

    Op paaszaterdag wordt het hout voor het paasvuur gehaald. Onder leiding van de Poaskearls vertrekken om 13.00 uur, drie oude sleepwagens, bespannen met 2 zware trekpaarden, richting het natuurgebied Springendal. Tegen zonsondergang komen de wagens, zwaar beladen het centrum van Ootmarsum weer binnen.

  8. Paastradities met Oldtimerbus

    Op 1e Paasdag is het mogelijk om met een Oldtimerbus de paastradities te bezoeken in Ootmarsum-Dinkelland. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf de bushalte a/d Molenstraant in Ootmarsum. Opgave bij VVV Ootmarsum.

  9. Paasstaakslepen Denekamp 2024

    In nogal wat streken en plaatsen van ons land komen we 'folkloristische gebruiken' tegen: van generatie op generatie doorgegeven gewoonten binnen de gemeenschap van dorp of streek. Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken. Eerste paasdag om 13.00 uur vertrek v.a. de St. Nicolaaskerk richting landgoed Singraven.

  10. Vlöggeln Ootmarsum 2024

    Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Aanvang op 1e en 2e Paasdag om 17.00 uur. De Paasgebruiken in Ootmarsum zijn opgenomen in de lijst van Cultureel en Immaterieel Erfgoed in Nederland.

  11. Paasvurentocht met Oldtimerbus

    Een bustocht langs traditionele Paasvuren in Twente. De chauffeur vertelt over de paastradities in deze omgeving en onderweg wordt een lekkere Twentse lekkernij geserveerd. Opgave VVV Ootmarsum.

  12. Paasvuur Ootmarsum

    Het paasvuur wordt om 20.30 uur ontstoken. Het paasterrein is te vinden bij de paasweide aan de Almelosestraat in Ootmarsum

  13. Paasvuur Denekamp

    Het paasvuur wordt om 20.00 uur 's avonds ontstoken. Het paasterrein is te vinden aan de Berghummerstraat in Denekamp.

  14. Extra Weerselose Markt op 2e Paasdag

    Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

Denise

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

  1. (Oude) Tradities

    Typisch Twentse paastradities

    Geschreven door Liane
  2. Doe-tips

    Wandelen onder Wilmink's vleugels op de Kuiperberg

    Geschreven door Fun2walk
  3. Culinair

    Proef onze streekproducten, de basis van het slow food principe

  4. Doe-tips

    Een stevige (winterse) wandeling

Tip je vrienden

facebook twitter