Nieuwsbericht

Special Olympics met Volleybal in Ootmarsum

Geschreven door

Ootmarsum-Dinkelland

Leestijd 3 minuten 281 x bekeken

Ootmarsum haalt G-volleybal ‘Hier op An’ tijdens Special Olympics Nationale Spelen 2022. Sporthal de Schalm is het landelijke epicentrum van het G-volleybal tijdens de Special Olympics Nationale Spelen.

Kippenvel: Special Olympics vlag in handen van Twente
Bekijk video

De Special Olympics is een nationaal sportfestijn voor mensen met een (verstandelijke) beperking. In dertien tot twintig takken van sport kruisen ruim 2.500 sporters de degens voor een Special Olympics-medaille. Met het zogeheten bidbook ‘Hier op An’ heeft Twente de organisatie voor 2022 in handen weten te krijgen.

Hier op An in Sporthal De Schalm

Sporthal De Schalm in Ootmarsum is de arena waar op zaterdag 11 juni de volleyballers met een beperking zich een weg naar het vurig gewenste goud banen. “Fantastisch dat we dit evenement naar Twente hebben weten te halen”, laat de Dinkellandse sportwethouder Benno Brand, weten. “Ik vind het van groot belang om mensen met een beperking, in welke vorm dan ook, te betrekken bij sport. In het verleden ben ik zelf trainer geweest van een G-voetbalelftal en heb ervaren hoe mooi deze vorm van sport geïntegreerd kan worden in de reguliere sport. Je ziet dan ook hoe goed dat samengaat.

"Iedereen, met en zonder beperking, moet de mogelijkheid hebben om te kunnen sporten en bovenal daar plezier aan te beleven".

Met de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is. Ik ben heel blij dat wij tijdens de SONS het G-volleybal in onze gemeente mogen verzorgen.” De openingsceremonie vindt plaats in het FBK stadion in Hengelo. Een paar kilometer verderop wordt de campus van de Universiteit Twente in Enschede ingericht als Special Olympics dorp voor sporters en hun begeleiders.

G-volleybal is meer dan alleen sport

De volleyballers van Set Up ‘65 zijn geen onbekenden in de top van de volleybalsport. Sinds enkele jaren heeft de club zelfs een prominente positie in de eredivisie. Maar ook is er volop aandacht voor de jongste spelers vanaf 6 jaar in de vorm van CMV, Cool Movement Volleybal, jeugdteams én een G-team. Ronald Leussink, penningmeester bij Set Up ’65, is dan ook blij dat Ootmarsum het G-volleybal op naam krijgt tijdens de SONS. “Supermooi”, vindt hij. “Daar zijn we trots op. De Special Olympics sluit precies aan bij onze ambitie, namelijk uitstralen dat sporten, in ons geval volleybal, voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is van groot belang dat mensen met een beperking ook de mogelijkheden worden geboden om te kunnen sporten. Zowel om fit te blijven als voor de sociale contacten. Het is goed dat deze tak van sport extra onder de aandacht komt dankzij de Special Olympics. Vanuit de club bekijken we in de loop der tijd hoe wij ons hiervoor in kunnen zetten.”

Set Up '65 volleybalster Fleur Roodhorst is Special Olympics Ambassadeur voor Dinkelland. Lees hier meer over Fleur.

Bekijk hier het overzicht met alle speelsteden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Blog

  Escaperoom Othmar's Geheim

  Geschreven door Sandra
 2. Artikel

  Ontmoet: Fleur Roodhorst

  Geschreven door Denise
 3. Doe-tips

  9 x Hemelvaart terrassen heerlijk buitenaf!

  Geschreven door Karin
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter