Doe-tips

Wandelen onder Wilmink's vleugels op de Kuiperberg

Geschreven door

Fun2walk

Leestijd 1 minuten 3814 x bekeken

Op deze zonovergoten woensdagochtend wandelen we samen rond en door Ootmarsum. We volgen een wandeling van Truus Wijnen genaamd "Wandelen onder Wilmink's vleugels op de Kuiperberg en scènes uit De beentjes van Sint- Hildegard"

Wanneer we bij de Stadsweide starten lopen we eerst naar de Hezeberg door een prachtig stukje bos. Daarna steken we de straat over en lopen via het Tichelwerk naar de Kuiperberg, waar Willem Wilmink, heerlijk in het zonnetje, op ons staat te wachten.

Geniet van het fantastische uitzicht!

uitzicht vanaf de Kuiperberg
uitzicht vanaf de Kuiperberg

We genieten even van het uitzicht bij de oriënteertafel en wandelen verder naar beneden, lopen via het stadspark Engels' tuin door een paar smalle straatjes het centrum van Ootmarsum in.

Het is nog vroeg in de ochtend en de meeste winkels openen net hun deuren, zo ook patisserie Pieck Fijn, een 'heerlijk winkeltje met de lekkerste taarten'

Wij drinken hier een kopje thee en lopen dan het laatste stukje terug naar het beginpunt. Wij zijn deze ochtend weer verrast met allerlei leuke en interessante 'weetjes'. Kijk maar mee.Ben je benieuwd naar de route die we vanochtend gewandeld hebben? Kijk dan hier op het kaartje van de route. De lengte van de route bedraagt ruim 5,5 km.


Truus Wijnen

Wil je meer weten over de wandelroutes van Truus Wijnen? Neem dan eens een kijkje op haar wandelpagina

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Fun2walk

Fun2walk zijn wandelvriendinnen Margo en Rosan en zij maken wekelijks mooie wandelingen waarvan ze met veel plezier een verslag met foto's maken. Zoek je wandelinspiratie of vind je het leuk virtueel mee te wandelen vanaf de bank, volg ze dan op Fun2walk op Facebook.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Typisch Twents

  De Twentse wijngaarden; "Ie’j könt de leefde preuven in ’t glas!"

 2. Route-tips

  Langs water. Door natuur. Zonder Grenzen. Ontdek de Alte Kanalallee Naturtour.

 3. Slaaptijd!

  9x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

  Geschreven door Nicoline
 4. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter