Nieuwsbericht

Gastvrij 2023 met álle tips en uitjes!

Geschreven door

Ootmarsum-Dinkelland

Leestijd 2 minuten 1278 x bekeken

Beleef kunst, cultuur en natuur. De Gastvrij is hét magazine met allerlei wetenswaardigheden over Ootmarsum, Denekamp en Weerselo. Het staat boordevol leuke bezienswaardigheden, activiteiten, tips en gezellige adresjes over eten, drinken en slapen.

Bijzonder mooi

Ootmarsum-Dinkelland, een bijzonder mooi stukje Twente. Een prachtige omgeving om te fietsen of te wandelen. Durf te verdwalen en geniet van de ruimte, de rust en de charme. Rondzwerven door uitgestrekte bossen, eeuwenoude landgoederen en langs kabbelende beekjes.

landgoed Singraven
landgoed Singraven

Ootmarsum

wordt ook wel het kunststadje van het oosten genoemd. Hier valt het hele jaar door iets te beleven. Het authentieke stadje staat bekend om haar vele kunstenaars die hier wonen, werken en leven.

Kerkplein Ootmarsum
Kerkplein Ootmarsum

De talloze galeries waar doorlopend mooie exposities georganiseerd worden, maar ook de authentieke pleintjes met prachtige vakwerkhuizen zijn een lust voor het oog. En oh ja, wist je dat het iedere zondag koopzondag is in Ootmarsum? Alle winkels en galeries zijn de hele dag geopend!

Tradities en oude gebruiken

Paasstaakslepen
Paasstaakslepen
Twente is een streek vol met tradities en oude gebruiken, ook in Ootmarsum-Dinkelland valt op dit vlak veel te ontdekken. Met name rond de feestdagen als Pasen en Kerst. Breng tijdens de paasdagen eens een bezoekje en verwonder je over het 'Vlöggeln' of 'Paasstaakslepen'

Trek er op uit!

Pak de fiets, trek de wandelschoenen aan en ga er op uit! Struinend door de prachtige bossen, trappend op de pedalen over de vele goede fietspaden die onze regio rijk is. Bezoek de zeldzaam mooie plekjes als het Springendal

Springendal
Springendal
en het prachtige landgoed Singraven, maar ook de natuurgebieden de Vrijdijk, het Roderveld en de Bergvennen zijn hier vrij toegankelijk.

genieten met een grote G!

Ons magazine thuis ontvangen?

Nieuwsgierig geworden naar alle bezienswaardigheden en mogelijkheden in Ootmarsum-Dinkelland? Lees 'm hier online Je kunt ons nieuwe magazine natuurlijk ook thuis ontvangen, bestel 'm dan in onze webshop. Het magazine is gratis, je betaalt alleen de portokosten

BESTEL HIER HET MAGAZINE

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  5 x de leukste Carnavalsoptochten

  Geschreven door Denise
 2. Doe-tips

  7 x Romantische Valentijns Tips

  Geschreven door Liane
 3. (Oude) Tradities

  Typisch Twentse paastradities

 4. Wellness

  Unieke beleving in de allereerste bierspa van Nederland!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter