1. Doe-tips

  19 x leuke decembertips!

  We hebben weer een gezellig lijstje samengesteld. Een feestelijke lijst boordevol decemberactiviteiten en -uitjes om alles uit de decembermaand te halen. Dus pak je agenda erbij, laat je inspireren en plan je favoriete uitjes meteen in!

 2. Avondwandeling Midwinterhoornblazen Ootmarsum

  Op zaterdag 9, 16, 23 en 30 december kun je deelnemen aan de Midwinterhoorn avondwandeling. De start is om 17.00 uur bij de VVV in Ootmarsum. Je ontvangt daar een wandelroute waarin verschillende locaties in Ootmarsum worden aangegeven waar op de midwinterhoorn wordt geblazen. Onderweg wordt er Glühwein of chocolademelk geserveerd. De wandeling duurt tot circa 18.30 uur.

 3. Kerstsfeer bij Hoeve Springendal

  Midden in een prachtig natuurgebied ligt het historische landgoed Hoeve Springendal. Tijdens de donkere dagen voor kerst is het omgetoverd tot een knusse kerststal. Geniet van de sfeer in de weken voor Kerst op Hoeve Springendal

 4. Kerst en Kunst in Ootmarsum 2023

  In het historische centrum van Ootmarsum wordt op zaterdag 9 en zondag 10 december van 12.00 tot 18.00 uur een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes en een romantisch decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel.

 5. Kerstconcert Ootmarsum

  Zaterdag 9 december vindt om 17.00 uur een bijzonder concert plaats waarbij het ultieme kerstgevoel zeker niet zal ontbreken...een ouderwets kerstconcert met koraalmuziek in combinatie met orgelmuziek, stemmige en authentieke Christmas Carols en traditionele kerstliedjes zowel in het Nederlands als in het Indonesisch.

 6. Kerstspektakel 'CAROLS IN 'T HOOI'

  Op zaterdag 9 december vindt om 19.30 uur het Kerstspektakel 'Carols in ’t Hooi' plaats. Een groot gelegenheidskoor van minimaal honderd personen zingt de sterren van de hemel in de prachtige Sint Nicolaaskerk in Denekamp. M.m.v. Jan Riesewijk (verteller), Diet Gerritsen (solist) en Emmy Storms (violist)

 7. Festival of Nine Lessons and Carols

  Op zondag 10 december wordt het ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ in de Stiftskerk van Weerselo uitgevoerd. Tijdens het Festival of Nine Lessons and Carols wisselen liederen (Carols en Anthems) en lezingen elkaar af.

 8. Winterwandeling met hapje & drankje

  Wandel gezellig mee met de winterwandeling van 8,5 km op zaterdagmiddag 16 december. Je kunt starten tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf het Nicolaasplein waar op dat moment ook de Kerstmarkt begint. Deelname bedraagt € 7,50 p.p. (incl. 2 warme hapjes en glühwein/warme chocolademelk). De wandeling is bij de start te koop bij boekhandel Brummelhuis.

 9. Kerstmarkt Denekamp 2023

  Bezoek de sfeervolle en gezellige kerstmarkt in het centrum van Denekamp. Dit jaar zal de kerstmarkt op zaterdag 16 december van 12.00 tot 19.00 uur plaatsvinden.

 10. Grote Twentse Midwinterhoornwandeling 2023

  De 38e editie van de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling vindt dit jaar plaats op zondag 17 december in het Duitse Neuenhaus. Een mooie wandeling met op diverse plaatsen midwinterhoornblazers.

 11. Kerst bij Watermolen Frans

  Het is Kerst bij Watermolen Frans! Zondag 17 december is de watermolen in kerstsfeer, compleet met midwinterhoorn. De molen draait volop en er wordt koren gemalen. Leuk om te combineren met een heerlijke winterwandeling! Watermolen Frans draait tussen 12.00 en 16.00 uur.

 12. Avond in Kerstsfeer

  Het Denekamps Mannenkoor brengt op zondag 17 december een sfeervol kerstrepertoire. Ze zingen in de prachtig versierde Sint Nicolaaskerk van Denekamp. Dit jaar m.m.v. themakoor Vivace uit Denekamp. Aanvang: 19.00 uur. Toegang is gratis.

 13. Sfeervolle verlichte avondwandeling

  Openluchtmuseum Ootmarsum organiseert een sfeervolle avondwandeling i.s.m. de Midweenterhoarn Bloazersgroep Oatmossche op vrijdagavond 22 en 29 december aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt via de hoofdingang aan het Commanderieplein 2 naar binnen. De entree is gratis.

 14. 2e Kerstdagwandeling Ootmarsum

  Op 2e Kerstdag kun je in Ootmarsum deelnemen aan de traditionele Kerstwandeling. De kerstwandeling door de omgeving van Ootmarsum is elk jaar een 'must' voor een grote groep wandelaars. Starten kan tussen 10.30 en 12.30 uur.

 15. 2e Kerstdagwandeling door park Singraven

  Op 2e Kerstdag is het park van Landgoed Singraven geopend voor publiek. In het park blazen de Denekamper Midwinterhoornblazers de oal’n roop. Ga er even tussenuit op Tweede Kerstdag... een fris hoofd halen en de benen strekken.

 16. 2e Kerstdag Weerselose Markt

  Op 2e Kerstdag vindt er een extra markt plaats. Op het 20.000 m2 grote marktterrein en in de 3.000 m2 grote verwarmde hal staan honderden kramen vol verkoopwaar. De markt is compleet gehuld in kerstsfeer.

 17. Midwinterfestival 2023

  Een sfeervolle afsluiting van het jaar met zes concerten op 28 en 29 december. In de laatste dagen van het jaar brengen Daniel Rowland en zeven van zijn muzikale vrienden een winterprogramma vol sfeer met o.a. werk horen van Clara Schumann, Dmitri Shostakowitsch en Souvenir de Florence van Tchaikovsky.

 18. Winter smokkeltocht

  De trekpaarden van Hoeve Springendal gaan op avontuur voor de Winter Smokkeltocht. Op donderdag 28 december en vrijdag 5 januari kun je erbij zijn!

 19. Kerst met RV actief!

  RV Actief is helemaal klaar voor de winter! De dagen worden korter en kouder. Het is alweer aftellen naar de gezellige feestdagen in december. RV Actief biedt spel- en sport activiteiten aan voor de hele familie. Op locatie maar ook bij u thuis!

 20. Midwintertocht per Oldtimerbus

  Sfeervolle midwintertocht per Oldtimerbus op 24 en 31 december door de mooie omgeving van Ootmarsum. De tocht start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Opgave via VVV Ootmarsum

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  ‘Onze Koekenbakkers’ Proef & Geniet...

  Geschreven door Liane
 2. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 3. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

 4. Artikel

  Proef 'm zelf: de wijnbonbon van Bon Bien

  Geschreven door Denise

Tip je vrienden

facebook twitter