1. Doe-tips

  22 x leuke decemberactiviteiten!

  Geschreven door

  Sandra

  Het is weer bijna kerst...om jou en de rest van je familie volledig in kerststemming te krijgen hebben we weer een gezellig lijstje samengesteld. Een feestelijke lijst boordevol kerstactiviteiten en -uitjes om alles uit de decembermaand te halen. Dus pak je agenda erbij, laat je inspireren en plan je favoriete kerstuitjes meteen in!

 2. Avondwandeling Midwinterhoornblazen Ootmarsum

  Vanaf 17.00 uur kan individueel gestart worden met de wandeling bij de VVV In Ootmarsum. Je ontvangt daar een wandelroute waarin verschillende locaties in Ootmarsum worden aangegeven waar op de midwinterhoorn wordt geblazen. Onderweg wordt er Glühwein of chocolademelk geserveerd.

 3. Kerstsfeer bij Hoeve Springendal

  Midden in een prachtig natuurgebied ligt het historische landgoed Hoeve Springendal. Tijdens de donkere dagen voor kerst is het omgetoverd tot een knusse kerststal. Geniet van de sfeer in de weken voor Kerst op Hoeve Springendal

 4. Verlichte avondwandeling midwinterhoornblazers Saasveld

  Vrijdag 9 december is er verlichte avondwandeling Saasveld. Start Bruinsplein tussen 19.00-20.00 uur . Korte route ca. 3 km en toegankelijk voor wandelwagens, langere route ca. 4 km. Onderweg hoort u midwinterhoornblazers. Halverwege en op eindpunt bestaat gelegenheid voor chocomelk of glühwein.
  Aan wandeling zijn geen kosten verbonden.

 5. Kerst en Kunst in Ootmarsum 2022

  In het historische centrum van Ootmarsum wordt op zaterdag 10 en zondag 11 december van 12.00 tot 18.00 uur een magische kerstmarkt met vele extra’s georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes en een romantisch decor zorgen voor het ultieme Kerstgevoel.

 6. Kerstconcert Kamerkoor Pur Sang

  Zaterdag 10 december verzorgt het Oldenzaals Kamerkoor ‘Pur Sang’ een bijzonder kerstconcert in de R.K. Onze Lieve Vrouwe Kerk in Beuningen. Entree 15,00 p.p.

 7. Kerstconcert door 5 musici uit Oekraïne

  Op zondag 11 december vindt een kerstconcert plaats in Huis Singraven. Op het programma o.a. Haydn, Puccini en Schubert. Het concert wordt gegeven door 5 musici uit Oekraïne.

 8. Kerstmarkt Denekamp 2022

  Bezoek de sfeervolle en gezellige kerstmarkt in het centrum van Denekamp. Dit jaar zal de kerstmarkt op zaterdag 17 december van 15.00 tot 21.00 uur plaatsvinden. 's Middags wordt het kerstverhaal opgevoerd en aansluitend zal 's avonds een spectaculaire show plaatsvinden door de bekende Zandtovenaar Gert van de Vijver. Hij maakt gebruik van de fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Zijn werk wordt omlijst met muziek.

 9. Kerst met de Zandtovenaar

  De Zandtovenaar, Gert van der Vijver komt zaterdag 17 december naar Denekamp.
  De Zandtovenaar maakt gebruik van de fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien op het Nicolaasplein. Zijn werk wordt omlijst met koormuziek van Vivace.

 10. Winterwandeling met hapje & drankje

  Wandel gezellig mee met de winterwandeling van 7 km op zaterdagmiddag 17 december. Je kunt starten tussen 14.30 en 15.30 uur vanaf het Nicolaasplein waar op dat moment ook de Kerstmarkt begint. Deelname bedraagt € 6,50 p.p. (incl. 2 warme hapjes en glühwein/warme chocolademelk). De wandeling is vanaf 1 december bij boekhandel Brummelhuis te koop.

 11. Christmas goes live

  De XL X-Mas Band bestaat uit vele 'Doarper' artiesten die er samen weer een gezellig feestje van willen maken. Na de kerstmarkt vindt een spetterend optreden plaats bij de Wethouder. Er worden tientallen kerstsongs ten gehore gebracht.

 12. Grote Twentse Midwinterhoornwandeling 2022

  Dit jaar zal op zondag 18 december de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling plaatsvinden in Enschede. Een wandelroute van 5 of 12 km met onderweg op diverse plaatsen midwinterhoornblazers. Starten tussen: 10.00 en 14.00 uur.

 13. Festival of Nine Lessons and Carols

  Op zondag 18 december wordt het ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ in de Stiftskerk van Weerselo uitgevoerd. Tijdens het Festival of Nine Lessons and Carols wisselen liederen (Carols en Anthems) en lezingen elkaar af.

 14. Kerstconcert Kamerkoor Pur Sang

  Zondag 18 december verzorgt het Oldenzaals Kamerkoor ‘Pur Sang’ een bijzonder kerstconcert in de R.K. Simon en Judaskerk te Ootmarsum. Entree 15,00 p.p.

 15. Midwintertocht per Oldtimerbus

  Sfeervolle midwintertocht per Oldtimerbus op 24 en 31 december door de mooie omgeving van Ootmarsum. De tocht start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Opgave via VVV Ootmarsum

 16. Kerstwandeling Ootmarsum

  Op Tweede Kerstdag kun je in Ootmarsum deelnemen aan de traditionele Kerstwandeling. De kerstwandeling door de omgeving van Ootmarsum is elk jaar een 'must' voor een grote groep wandelaars.

 17. Bijbels Kerstspel

  In het Openluchtmuseum Ootmarsum wandel je door het bijbelse kerstverhaal. Het is een tweejaarlijkse traditie dat het Bijbelse kerstverhaal wordt uitgebeeld tegen het decor van de historische gebouwen in het openluchtmuseum Ootmarsum.

 18. Hemelse muziek met Kerst

  Op 26 december brengt het Ukrain Liberation Orchestra and Choir een kerstconcert in de RK kerk in Ootmarsum.

 19. 2e Kerstdag wandeling door park Singraven

  Op 2e Kerstdag is het park van Landgoed Singraven geopend voor publiek. Van 12.00 tot 16.00 uur kun je een winterwandeling maken en op de achtergrond hoor je de klanken van de midwinterhoorns.

 20. Extra Weerselose Markt op 2e Kerstdag

  Retromarkt, warenmarkt, vrijmarkt, vlooienmarkt, het beste van een markt gecombineerd! Honderden kramen en standplaatsen verwelkomen u met een keur aan artikelen.

 21. Midwinterhoornwandeling Tubbergen

  Tijd om volop te genieten van het Twentse winterlandschap. En wat is er nou leuker dan om dat te doen tijdens een Midwinterhoornwandeling? Twentser gaat het niet worden!

 22. Stift Midwinterfestival

  Twee dagen klassieke muziek in de eeuwenoude Stiftskerk in het hart van Twente: dat is de winterse tegenhanger van het jaarlijkse Stiftfestival in augusus. Met ‘A Winter’s Tale’ brengt violist Daniel Rowland samen met zijn muzikale vrienden op 29 en 30 december een mooie serie concerten om het jaar af te sluiten. Zes kamermuziekconcerten die onder de noemer 'A Winter's Tale' de harten van de bezoekers zal verwarmen.

 23. Kerstdorp Denekamp

  Op het Nicolaasplein naast de imposante Sint Nicolaaskerk staat een prachtige houten kerststal met levensgrote beelden.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 2. Denekamp

  Sinterklaas Letter Speurtocht Denekamp

 3. Culinair

  4 x Heerlijk wild eten, proef de herfst!

  Geschreven door Liane
 4. Culinair

  Twentse Wijndagen en de Wanne

  Geschreven door Julius

Tip je vrienden

facebook twitter