Elephant Parade

Elephant Parade in Oldenzaal

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 1 minuten 599 x bekeken

Ze stonden al in vele grote steden in de wereld, maar ook dit jaar zijn ze te zien in Oldenzaal: de vrolijk gekleurde olifantjes van de Elephant Parade.

Vorig jaar stonden ze al in Ootmarsum, en dit jaar kunnen we opnieuw genieten: ze staan namelijk door heel Noord-Oost Twente. Ook in Oldenzaal zullen er zeven kleurrijke olifantjes te zien zijn.

De Elephant Parade vindt plaats van 20 september tot en met 31 oktober. Ruim vijftig olifantjes zullen hun plekje innemen bij bekende toeristische plekjes in Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Ootmarsum en Denekamp.

Bescherming Aziatische olifant
Het doel van de Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Het is een initiatief van vader en zoon Marc en Mike Spits. Zij kwamen dertien jaar geleden in een olifantenziekenhuis terecht tijdens een vakantie in Thailand. Daar zagen ze babyolifant Moscha: een patiënt die haar onderbeen had verloren toen ze op een landmijn was gestapt. Zij was de inspiratie voor Marc en Mike om de Elephant Parade te creeëren. Naast een eenmalige cheque, zagen zij in dat er een structurele oplossing moest komen voor het olifantenziekenhuis dat te weinig geld hard om uit te breiden. Inmiddels zijn we vele jaren later en hebben de olifanten staan schitteren in tientallen landen.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Elephant Parade Twente

  Doe-tips Elephant Parade Twente

 2. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Natuur

  Prachtige heide routes

  Geschreven door Ivanka
 4. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter