Doe-tips

Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’

Geschreven door

Liane

Leestijd 3 minuten 880 x bekeken

Tijdens Elephant Parade wordt de pianovoorstelling 'BABAR' gespeeld op verschillende prachtige Twentse pareltjes die dit jaar meedoen aan Elephant Parade Twente.

Elephant Parade Twente

Noordoost Twente is van 20 september t/m 31 oktober de verblijfplaats van 70 olifanten tijdens de Elephant Parade Twente. Deze geweldige Parade inspireerde de pianistes Margreet Wilmer en Mariete Peerik (van pianoschool Pianoarte in Ootmarsum) tot het instuderen van het muzikale verhaal van ‘Babar, de kleine olifant’. Het concert vindt plaats op vier prachtige locaties in Noordoost Twente.

Mariete en Margreet
Mariete en Margreet

26 september: Aftrap Museum Ton Schulten Ootmarsum

Ton Schulten
Ton Schulten
De reeks voorstellingen begint bij Museum Ton Schulten in Ootmarsum op zondag 26 september om 14.00 uur. In verband met de corona richtlijnen is het noodzakelijk vooraf aan te melden via of door te bellen met 0541-291760. Toegangsprijs: normale entree (€ 5,-) voor het museum. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

2 oktober: Concert in de Hofkerk Oldenzaal

Hofkerk
Hofkerk
Het tweede concert wordt gehouden in de prachtige Hofkerk in Oldenzaal. Het stuk wordt uitgevoerd om 14.00 uur en duurt ongeveer een half uur. In verband met de corona richtlijnen is het noodzakelijk vooraf aan te melden via of door te bellen met 074 2782810. De toegang is gratis. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar.

9 oktober: Concert in de Stiftskerk Weerselo

Het derde concert wordt gehouden in de sfeervolle Stiftskerk op Het Stift in Weerselo. Het stuk wordt uitgevoerd om 14.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De toegang is gratis, al wordt een vrije gift voor het project ter bescherming van de Aziatische olifant zeer op prijs gesteld. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via de mail: of bellen 0541-355752

Stiftskerk
Stiftskerk

24 oktober: Afsluitend concert in Huis Singraven Denekamp

De reeks concerten wordt afgesloten op een prachtige plek, Huis Singraven op het gelijknamige Landgoed. Het stuk wordt uitgevoerd om 14.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via de mail: of bellen 0541-355752

Huis Singraven
Huis Singraven

"Verhaal van BABAR het olifantje"

Het olifantje Babar groeit op in de stad onder de hoede van een oude dame, nadat zijn moeder door jagers werd doodgeschoten. Wanneer Babar na verloop van tijd per toeval zijn oude vriendjes Arthur en Celestien ontmoet, keert hij terug naar de jungle en wordt er koning van de olifanten. Het verhaaltje is bijzonder eenvoudig en vertederend naïef en verzonnen door Céline Brunhoff voor haar kinderen. Haar man, de Franse schrijver en illustratore Jean de Brunoff (1899-1937) maakte er een boekje van en tekende de bekende prenten. De twintigste-eeuwse componist Francis Poulenc (1899-1963) liet zich voor ‘l’Histoire de Babar’ inspireren door dit verhaal. Muziek en verhaal wisselen elkaar af. Een wijde waaier aan emoties en situaties wordt verklankt: paniek en droefheid bij de dood van Babars moeder, het verfijnde stadsleven, Babars heimwee naar het oerwoud, triomf bij het huwelijk van Babar en Célestien. De uitgave voor piano quatre-mains is gearrangeerd door Paul Yeon Lee.

Voor de meeste concerten geldt dat de toegang gratis is, al wordt een vrije gift voor het project ter bescherming van de Aziatische olifant zeer op prijs gesteld.

Muziek van Francis Poulenc Tekst van Jean de Brunoff

Uitgevoerd door het pianoduo Margreet Wilmer en Mariete Peerik. Het verhaal wordt verteld door Beatrice Meloni

Duur: 30 minuten

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Elephant Parade Twente

  Doe-tips Elephant Parade Twente

 2. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Natuur

  Prachtige heide routes

  Geschreven door Ivanka
 4. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter