Natuur

De elektrokarren gaan weer van start

Geschreven door

Elke

Leestijd 3 minuten 436 x bekeken

Nu de coronaregels versoepelen kunnen er steeds meer activiteiten weer van start, zo ook de tochten met de elektrokar. Iedere woensdagmiddag vanaf juli vertrekt de Lutterzandexpress weer en iedere zaterdagmiddag de Smokkeltour. Ga je mee voor een leuke rondrit door de natuur?

Vanaf heden is het mogelijk om “vanuit je stoel” met een gids op een leuke manier te genieten van het prachtige groene buitengebied van de gemeente Losser.

Lutterzandexpress

In een tour van twee uur door het prachtige Lutterzand maak je onder leiding van een natuurgids kennis met het bijzondere natuurgebied en al het moois dat daar groeit en bloeit. Kom voor € 17,50 per persoon genieten van dit uitje, onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie/thee en wat lekkers.

Hoe werkt het?

In de maanden juli t/m september rijdt elke woensdagmiddag de Lutterzand Express, een elektrisch aangedreven voertuig, vanaf Paviljoen Lutterzand. In dit geruisloos, milieuvriendelijk vervoer kunnen maximaal 15 personen mee. Er is eventueel één plek voor een rolstoel.

Waar gaan we naar toe?

Natuurgebied 't Lutterzand met het meanderende riviertje de Dinkel met zijn spectaculaire afkalvingen, de bijzondere zandverstuivingen, heidevelden en jeneverbessen en de nabije omgeving.

Lutterzand
Lutterzand

Info

De eerste tour die geboekt kan worden is op woensdag 7 juli. Opstappen kan iedere woensdagmiddag om 13.30 uur bij Paviljoen Lutterzand. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Tourist Info De Lutte. De rit kan alleen doorgang vinden bij een minimale aanmelding van 10 personen. Reserveren kan via tel: 0541-551160.

Smokkeltour

Overdinkel is hét Smokkeldorp van de gemeente Losser. Van oudsher kent het dorp een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarvan de verhalen generatie op generatie worden doorgegeven.

Smokkeltour
Smokkeltour

Waar gaan we naar toe?

Tijdens deze 2½ uur durende rit mét gids in een kleurrijke elektrokar (eventueel afgesloten), maak je kennis met het smokkelverleden en de natuur in het buitengebied van Overdinkel en Losser. De Smokkeltour voert deelnemers langs het smokkelverleden van het Twentse grensgebied. De route loopt vlak langs de grens. Op de Dubbeleweg bijvoorbeeld staan de huizen aan de ene kant van de weg in Nederland en aan de andere kant in Duitsland. Onderweg stopt het voertuig regelmatig bij historische plekken en worden door de gids verhalen en anekdotes verteld. De route gaat verder o.a. door het prachtige Gerardus Majella Park en natuurgebied de Zandbergen.

Klompen
Klompen

Info

De gehele zomer tot en met oktober wordt er elke zaterdag gereden. De eerste tour die geboekt kan worden is op zaterdag 3 juli. Het vertrek is om 13.30 uur bij ’t Trefhuus, Prins Hendrikstraat 1 in Overdinkel. De kosten bedragen € 16,-- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 7,50 per persoon, inclusief koffie of thee met iets lekkers onderweg. Er kunnen maximaal 11 personen mee en 1 in een rolstoel. Wel van tevoren aanmelden bij de Tourist info. Voor beide rondritten moet je wel een mondkapje op in de elektrokar.

Reserveren noodzakelijk

Groepen kunnen op afspraak ook op andere dagen reserveren.
Meer informatie en reserveren voor de tochten bij Tourist Info De Lutte-Losser, tel: 0541-551160.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’

  Geschreven door Liane
 2. Doe-tips

  Culinaire rit door het prachtige coulisselandschap

  Geschreven door Karin
 3. Route-tips

  Donder, duivel en bliksem; beleef de Sagenland autoroute

 4. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter