Artikel

Kiek Twente brengt buiten naar binnen

Geschreven door

Liane

Leestijd 2 minuten 775 x bekeken

Kiek Twente laat mensen die niet meer naar buiten kunnen de prachtige natuur en cultuur van Twente beleven!

Door de mooiste ‘kiekjes’ van vele (amateur)fotografen op het platform van Kiek Twente te verzamelen, kunnen aan huis gekluisterde mensen toch genieten van het Twentse buitenleven. Blader door het fotoalbum. De beelden kunnen eenvoudig doorgezet worden naar een tablet of tv-scherm op locaties waar mensen binnen verblijven. Bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis of in hun eigen woonkamer. Samen met familie of andere bewoners kunnen zij dan toch hun Twente weer beleven en praten over dat wat onze regio zo mooi maakt. Help je mee om buiten naar binnen te krijgen?

Gemeente Dinkelland
Gemeente Dinkelland

Over Kiek-Twente

Stichting Kiek Twente is een non-profit organisatie met als focus mensen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben of niet meer zonder hulp uit huis kunnen komen toch te laten genieten van het Twentse buitenleven. Dat doen wij door binnen met buiten te verbinden via een digitaal platform, zonder commercieel belang.

Het doel

omschrijving
omschrijving
Het platform is een middel om eenzaamheid tegen te gaan. Mensen die van hun omgeving afhankelijk zijn geworden, voelen zich vaker eenzaam en missen het zelfstandige bestaan dat ze altijd hebben geleid. Kiek Twente helpt als gespreksstarter en als middel om mensen weer te laten genieten van herkenbare situaties. Familie, begeleiders, zorgverleners en medebewoners kunnen in een veilige omgeving naar de beelden kijken en praten over dat wat ze zien. Ook als ze alleen zijn, kunnen ze kijken naar voor hen herkenbare ‘kiekjes’. De herkenning en de gesprekken geven kleur aan hun dagelijkse leven!

Wie zijn zij?

Kiek Twente is een initiatief van Astrid Hampsink. Samen met Miranda Kamphuis, die vanuit de zorg kijkt, brengt zij Kiek Twente onder de aandacht van fotografen, instellingen en organisaties. Vanuit de pilot werken ze toe naar een Twente-brede-uitrol bij diverse zorgorganisaties en Kulturhusen. U kunt hen helpen door foto’s aan te bieden, als instelling het platform aan te bieden aan uw bewoners en bezoekers of door sponsor te worden. Doet u ook mee??

INFO KIEK TWENTE

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  Verkoeling in of op het water!

 2. Artikel

  Deze wijnhuizen kom je tegen op de Twentse Wijndagen

  Geschreven door Denise
 3. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane
 4. Doe-tips

  De leukste gezinsuitjes bij onze oosterburen

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter