Doe-tips

Coffee-to-go met iets lekkers

Geschreven door

Ivanka

Leestijd 3 minuten 1462 x bekeken

Nu de horeca haar deuren nog gesloten heeft voor haar restaurants en terrassen, wil dat niet zeggen dat je tijdens een wandeling of fietstocht niet kunt genieten van een heerlijke kop koffie of smaakvolle kop soep! Veel ondernemers in Ootmarsum-Dinkelland hebben hun deuren geopend voor een Coffee-to-go of een heerlijke Take-away-maaltijd.

Dus tijdens een wandeling of fietstocht door onze mooie regio kun je ook nog eens lekker genieten van diverse versnaperingen. Maar waar kan dat dan en wat wordt er aangeboden? Daar nemen we je graag even in mee in dit artikel. Immers wees loyaal, koop lokaal geldt ook zeker voor onze locale horeca-ondernemers. Geniet van die heerlijke kop koffie met appelpunt, die zak patat of dat heerlijke soepje.

Ootmarsum

Of je nu gaat voor een wandeling in het buitengebied van Ootmarsum, Denekamp of Weerselo, een plekje waar je verse koffie kunt krijgen is overal wel te vinden. Zoals bijvoorbeeld de horeca-ondernemers in de binnenstad van Ootmarsum. Lekker rondstruinen in het pittoreske stadje of wellicht heb je een afspraak gemaakt in één van de vele shops, galerieën of boetiekjes. Het is dan heerlijk om ook te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom op de koude dagen of een lekker ambachtelijk ijsje voor de warmere lentedagen. Bakhoes Ootmarsum - Restaurant ’t Pläske - Brasserie Rien SchultenHet IJsatelier - Pieck Fijn PatisserieRestaurant Via Grande

Denekamp - Singraven - Lattrop

En als je in de buurt van Denekamp en het Singraven gaat wandelen of fietsen, dan kun je terecht voor heerlijke apfelstrudel, een goed belegd broodje, goedgevulde kop soep en tal van andere to-go-lekkernijen bij De Watermolen Singraven, Eetcafé De Zaak, Lunchroom-bakkerij De Winter en La Bomba. En voor een heerlijke wandeling langs kanaal Almelo-Nordhorn, check dan even de openingstijden bij De IJskuip voor een ambachtelijk ijsje of een warme kop koffie. En fiets je nog een stukje verder richting Lattrop dan staat de koffie klaar bij Bakkerij Brunninkhuis.

Springendal - Vasserheide

Op het Springendal, het Dal van de Mosbeek en de Vasserheide heb je maar liefst drie mogelijkheden voor een to-go! Hoeve Springendal is dagelijks geopend voor een coffee-to-go. Bij Theehuis Dennenoord heb je heerlijke taarten, scones en andere lekkernijen. En Watermolen Bels heeft misschien wel de beste pannenkoeken in de omgeving of die bekende snertsoep! Stuk voor stuk adresjes waar je zelfs nog een extra blokje om voor zou lopen!

Deurningen

Ook is het prachtig wandelen in de buurt van Het Hulsbeek, Deurningen, daar opent Pelle’s zondag 21 maart haar IJs- en Chocolade. En als je niet kunt kiezen tussen al deze fijne adresjes, dan probeer je ze toch allemaal een keertje! Een win-win situatie. Heerlijk wandelen in de frisse buitenlucht en tegelijkertijd de horeca een steuntje in de rug geven! Check wel even de juiste openingstijden op de website of social media kanalen van de horecagelegenheid. Je kunt dan gelijk zien wat ze die dag of dat weekend voor lekkers aanbieden. Veel plezier met wandelen en geniet van je to-go-lekkernij!

Nog meer leuke info

En als je dan toch een foto maakt voor je Facebook of Instagram account, tag ons dan ook even op @ootmarsumdinkelland of gebruik de hashtag #OotmarsumDinkelland. Zo kun je ook anderen wellicht inspireren om de wandelschoenen aan te trekken of op die fiets te stappen!

Wil je ook ’s avonds genieten van een heerlijke afhaalmaaltijd, check dan hier de vele mogelijkheden bij de horecagelegenheden in Ootmarsum-Dinkelland.

En ben je op zoek naar een wandel- of fietsroute of een wandel- of fietsnetwerkkaart? Bestel deze dan online in onze Webshop of kom langs bij één van onze kantoren.

Houd je tijdens je wandeling altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Ivanka

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Nieuwsbericht

  120 jaar VVV in Dinkelland!

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Artikel

  Kiek Twente brengt buiten naar binnen

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter