Ootmarsum-Dinkelland

Elephant Parade 2021

Geschreven door

Jeroen

Leestijd 3 minuten 1587 x bekeken

We gaan het gewoon nog een keertje doen! De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling en dan niet alleen in Ootmarsum-Dinkelland maar in heel Noordoost-Twente!

Fietsroute vorig jaar
Bekijk video

Pareltjes

Het is de bedoeling dat de kleurrijke olifanten overal in de regio opduiken...en dan niet alleen in de straten van de dorpen en steden die meedoen, maar ook bij toeristische bezienswaardigheden en culturele pareltjes die ruimschoots aanwezig zijn. (zie youtube video hierboven van de fietsroute van vorig jaar)

omschrijving
omschrijving
Vorig jaar stonden bijvoorbeeld olifanten bij Het Stift en Singraven. Dat kan ook bij andere parels zoals de Plechelmusbasiliek, het Lutterzand, de Kroezeboom of misschien wel Het Hulsbeek. De gezamenlijke TTI's en VVV’s in Noordoost Twente en Twente Marketing vragen een bijdrage van de gemeenten waarmee een aantal olifanten kan worden geadopteerd. Daarna zijn natuurlijk de eigen ondernemers aan zet om zoveel mogelijk babyolifantjes te adopteren.”

omschrijving
omschrijving
Ook niet toeristische bedrijven kunnen meedoen en een eigen ontwerp op een olifant laten plaatsen. Zo heeft Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum vorig jaar een olifant in de eigen huisstijl creatief uitgewerkt. Deze olifant in nu hun eigendom en staat bij binnenkomst in de centrale hal te pronken.

"Een kleurrijk lint van olifanten slingert door Noordoost Twente"

olifant bij het Klooster Franciscanessen
olifant bij het Klooster Franciscanessen

September/oktober

Het is de bedoeling dat de Elephant Parade 2021 gehouden wordt van 13 september t/m 24 oktober. Vanzelfsprekend kunnen particulieren, bedrijven of de gemeenten die meedoen niet alleen een olifant adopteren, maar ook een witte kunstolifant aanschaffen en die bijvoorbeeld laten beschilderen naar een ontwerp van lokale kunstenaars. Dat gebeurde vorig jaar in Ootmarsum met drie nepdikhuiden van een kleine 1,5 meter hoog en 60 kilo zwaar. Die werden beschilderd door de lokale Ootmarsumse kunstenaars Maureen Knobben, Ton Schulten en René Leuveld. Kunstenares José Reuvekamp beschilderde zelfs 'live' tijdens de parade een kunststof olifant en dit trok natuurlijk veel bekijks.

Vorig jaar hebben we in de binnenstad van Ootmarsum een wandeling van 3 km uitgezet langs 27 olifanten. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we dit het komende jaar op veel meer plaatsen zouden kunnen doen, bijvoorbeeld door het centrum van Denekamp of Oldenzaal. Maar daarvoor zullen eerst wel een substantieel aantal olifanten 'geadopteerd' moeten worden. Hoe zo'n wandeling er dan uit komt te zien kun je in de onderstaande video ontdekken:

Het zou mooi zijn wanneer we uiterlijk in april weten wie allemaal meedoen, zodat we tegen die tijd kunnen beginnen met het uittekenen van de routes voor wandelaars, fietsers en auto’s.

Dus, heb je interesse of wil je meer weten over Elephant Parade 2021 of over de mogelijkheden om een olifant te adopteren, neem dan contact op via de mail:

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Jeroen

Jeroen Enkelaar is marketingmanager bij het Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland en initiatiefnemer van Elephant Parade in de gemeente Dinkelland.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Nieuwsbericht

  120 jaar VVV in Dinkelland!

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Artikel

  Kiek Twente brengt buiten naar binnen

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter